Džordž Lukas proširuje galaksiju "Ratova zvezda": Ko je bio prvi džedaj i kako je nastala Sila?

08.04.2023

20:30

0

Loši momci su nadjačani, oni su autsajderi

Džordž Lukas proširuje galaksiju "Ratova zvezda": Ko je bio prvi džedaj i kako je nastala Sila?
Ratovi zvezda - Copyright Profimedia

Prošlost, sadašnjost i budućnost "Ratova zvezda" istovremeno je "spojena" na poslednjoj konvenciji obožavatelja ove slavne franšize na kojoj su učestvovali i sami kreatori, a koja je održana prošle nedelje.

Šef studija Lucasfilm Ketlin Kenedi je najavila tri nova filma u skoroj budućnosti kao i četiri  TV serije.

Profimedia
 

- Lucasfilm je stavio jasno do znanja da je krajni cilj testirati koliko daleko može da se proteže galaksija "Ratova zvezda", kako u kreativnom, tako i u logističkom pa čak i u istorijskom smislu - prenosi "Variety".

Priča iz perspektive zlikovaca

Počevši od "Fantomske pretnje", zaključno sa "Usponom Skajvokera", prethodnih devet filmova odvijali su se u vremenskom razdoblju od 70 godina.

Zapravo između bezbroj filmova, stripova, video-igara istorija "Ratova zvezda" se proteže na desetine  hiljada godina i upravo ovaj vremenski period Lucasfilm planira da koristi u narednom periodu.

Profimedia
 

Serija koja će se prikazivati na Dizni kanalu odvijaće se na dva fronta: odvijaće se 100 godina pre "Fantomske pretnje", a sa druge strane pratiće uspon Sita, tokom perioda Visoke Republike.

- Stvarno sam želela da zaronim u univerzum "Ratova zvezda" i ispričam priču o celom svetu koji toliko volim iz perspektive zlikovaca - rekla je Lesli Helend iz Lucasfilma. 

Profimedia
 

Ona je istakla:

- Loši momci su nadjačani. Oni su autsajderi.

Priča o poreklu Sile

Šef studija Lucasfilm Ketlin Kenedi  je otkrila da će režiser Džejms Mangold režirati film koji se odvija 25.000 godina pre bitke za Javin, što predstavlja priču o poreklu Sile. Jedinstvena metafizička nit koja povezuje celu franšizu.

- Kada sam prvi put razgovarao sa Kenedi, samo sam joj rekao da ovo novo ostvarenje vidim kao "Ben Hur" ili "Deset zapovesti o rođenju Sile" rekao je Mangold.

Ratovi zvezda/Profimedia
 

Zatim je dodao:

- Sila je postala neka vrsta religiozne legende koja se proteže kroz sve filmove. Ali odakle je došla? Ko ju je pronašao? Ko je bio prvi džedaj? To je ono čime se trenutno bavim - izjavio je Mangold.

Oba ova projekta daleko prevazilaze ono što je publika smatrala "Ratovima zvezda" - zaključuje Variety.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike