"Ne umiru oni koje volimo i volećemo sve dok je nas i dok je priča u nama": Objavljena nova knjiga Gorice Nešović i Jelice Greganović

18.04.2024

16:35

0

Autor: Dejan Ćirić

"Da imamo umesto spomenara", govorila je omiljena radijska voditeljka

"Ne umiru oni koje volimo i volećemo sve dok je nas i dok je priča u nama": Objavljena nova knjiga Gorice Nešović i Jelice Greganović
Copyright ATA Images/Milan Maričić

Za sve koji vole duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović, u izdanju Lagune.

Promo/Laguna
 

Za našu dušu

- Kada smo prvi put objavile našu knjigu "Priči nikad kraja", to je bilo više za našu dušu, kako je Gorica tada rekla: "Da imamo umesto spomenara". Ispostavilo se da je i drugi koriste za dušu, da se u njoj prepoznaju, da i njima dođe kao spomenar. Već tada mi je moja Najbolja Drugarica predložila da napišemo nastavak, drugi deo, prosto da potvrdimo da našoj priči stvarno nema kraja - rekla je Jelica Greganović i dodala:

- Od tada je knjiga "Priči nikad kraja" postala bestseler, na naše zaprepašćenje, doživela brojna reizdanja i dva nova, dopunjena izdanja. Prošle su godine odugovlačenja tipa: "Sad ćemo, priče i tako imamo, samo još ovo da uradim, nego sam baš nešto u gužvi, dođi da se ispričamo uz kafu".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Onda je nenajavljeno naišla Tuga, neopisiva, šira od svih mora i od neba beskrajnija. Baš zbog nje, u inat da zna da našoj priči ni ona ne može da stavi tačku, napravljena je konačno ova knjiga.

Uostalom, veliki Majstor Bulgakov napisao je da rukopisi ne gore. Baš tako ne umiru ni oni koje volimo i volećemo sve dok nas je, i dok je priča u nama. Bez kraja - zaključila je Greganović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike