"Dobro došli, vratila se vaša Cančuga": Održana promocija knjige poezije frontmena "Partibrejkersa" (FOTO)

27.03.2024

08:25

0

Autor: Dejan Ćirić

"Bilo šta čovek da radi, treba da bude stvaralac i potrebno je da uvek dajemo nadu i hrabrost", naglašava autor

"Dobro došli, vratila se vaša Cančuga": Održana promocija knjige poezije frontmena "Partibrejkersa" (FOTO)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Promocija knjige poezije "Ukrštene reči" rok muzičara Zorana Kostića Caneta, održana je sinoć u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu. O zbirci poezije u izdanju Lagune, pored autora, govorili su književnica Ivana Dimić i muzička novinarka Dubravka Duca Marković, dok je moderatorka književne večeri bila Tanja Vučković ispred izdavačke kuće.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Frontmena grupe "Partibrejkers" Zorana Kostića Caneta u publici su svojim prisustvom podržali muzičari - Srđan Gojković Gile ("Električni orgazam"), bubnjar Goran Ljuboja Trut ("E-play"), Momčilo Bajagić Bajaga, Nebojša Antonijević Anton (Canetov saborac u bendu "Partibrejkers"), reditelj Milorad Milinković i mnogi drugi umetnici.

Ovde je reč samo o osećanjima

Knjiga "Ukrštene reči“ je prva zbirke poezije Zorana Kostića Caneta, rok muzičara, autora, pevača i lidera čuvene domaće grupe koja postoji skoro 42 godine.

- "Ukrštene reči" biće da leči. Danas od inata nema goreg zanata - u svom maniru je počeo obraćanje publici Cane. Onda se roker prisetio da je davne 1980. godine sa tadašnjom grupom "Urbana gerila" pevao baš u Velikoj sali SKC-a i dodao: "Dobro došli, vratila se vaša Cančuga".

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Ljudi, da ne budemo previše ozbiljni, ovo je samo poezija, i ovde je reč samo o osećanjima. Čoveka danas ne treba previše opterećivati. Ovde je reč o obraćanju jednog čoveka čovečanstvu. Darovi koji su nama dati jesu ključevi slobode. Danas treba odvući čoveka od njega samog, ne dati mu vremena da razmišlja ko je, šta je, da izgubi pojam o svom traganju i bitisanju - rekao je Kostić.

Život je teška šljaka

Cane smatra da je život veoma težak i komplikovan, kako on to naziva "život je teška šljaka", i dodaje da "bilo šta čovek da radi, treba da bude stvaralac", i da je "potrebno uvek da dajemo nadu i hrabrost".

ATA Images/Antonio Ahel
 

Tanja Vučković je, ispred Lagune, ocenila da knjiga "Ukrštene reči" uspeva da probudi i prodrma, "pesnik vas podseti i protrese ko ste, šta ste, i gde treba da budete".

Roker je na to odgovorio da čovek danas treba da nađe neke druge ljude koje isto tako zanima sloboda, misao, srce, duša. Umetnik je u svom maniru analizirao da je čovek danas u neprestanom strahu i frci, opterećen da sačuva porodicu, posao, decu, plaši se da li se i dalje dopada svojoj ženi.

Promo/Laguna
 

"Ove pesme su ogledalo okrenuto prema vama, one motivišu i pokreću na delanje. Jedan čovek, a to može biti svako od nas, beskompromisno se hvata ukoštac sa sudbinom i životom, i ne namerava da poklekne. Iako knjiga zabrinjava i rastužuje, ona pre svega pruža utehu i ohrabruje.", navodi se u zvaničnom opisu ovog dela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike