Najdraže priče Mome Kapora na jednom mestu: Knjiga koja se čita u jednom dahu (FOTO)

12.04.2024

09:30

0

O ljubavi i životu, uz mnogo ilustracija samog autora

Najdraže priče Mome Kapora na jednom mestu: Knjiga koja se čita u jednom dahu (FOTO)
Momo Kapor - Copyright Printscreen/RTS/Kao sav normalan svet

Priče „Off“ Mome Kapora su vrlo kratke priče o ljubavi i životu, uz mnogo ilustracija. U ovoj knjizi pronaći ćemo neke od priča koje su s vremenom postale Kaporov zaštitni znak i koje se i danas prepričavaju bez imena autora, jer svi znaju ko ih je napisao.

Promo/Zadužbina Mome Kapora
 

Kako kaže piščeva ćerka Ana Kapor, „one čuvaju sećanje na vreme kada su nastale i na jednu zemlju koje više nema, a u isto vreme nas podsećaju da lepotu tražimo svaki dan, bez obzira na okolnosti u kojima živimo“.

Savršena mera između rečenog i nedorečenog

Kako je istakla Ana Kapor u predgovoru, u zbirci „Off“ se nalaze neke od njoj najdražih priča: „Knjiga ’Off’ ne samo da najbolje predstavlja poetiku Mome Kapora već pokazuje i njegov veliki dar da u samo nekoliko rečenica dodirne suštinu.

Promo/Laguna
 

Ove priče su našle idealnu meru između rečenog i nedorečenog, one su stilski svedene i oslobođene svega suvišnog, a opet savršeno zaokružene i potpune“.

Knjiga koja je položila ispit vremena

Zbirka priča „Off“, prvi put objavljena 1983. godine, predstavlja nezaobilazno štivo za ljubitelje književnosti Mome Kapora. Ove „vrlo kratke priče“ ilustrovao je sam autor, što daje dodatnu draž knjizi koja je položila ispit vremena i koja se i danas čita u jednom dahu.

24sedam/M. Sh
 

„Off“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike