Sahranjena Gorica Nešović: Poslednje zbogom jednoj od najpoznatijih radijskih novinarki

10.10.2022

13:20

3

Na večni počinak su je ispratili bivši suprug i brojne kolege

Sahranjena Gorica Nešović: Poslednje zbogom jednoj od najpoznatijih radijskih novinarki
gorica nešović - Copyright YouTube/Zenska TV

Novinarka i radijska voditeljka Gorica Nešović preminula je u 59. godini, a svi poštovaoci njenog lika i dela danas su se okupili na groblju Orlovača kako bi je ispratili na večni počinak. 

Među prvima se pojavio Goričin bivši suprug Slobodan Nešović Loka, sa kojim je bila 10 godina u braku i ima sina Marka.

Ubrzo zatim je došao i njen dugogodišnji saradnik i prijatelj Dragan Ilić sa kojim je vodila "Buđenje", a koji je vest o njenoj smrti teško podneo.

ATA Images/Antonio Ahel
Gorica Nešović i Dragan Ilić

 

Podsetimo, Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, nakon čega se vratila se na Studio B, a potom je bila programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

Poslednji intervju Gorica je dala krajem maja ove godine i tada je otkrila izgleda njena borba sa dijabetesom, ali i svakodnevnica.

- Obično mi jutarnja kafa bude i jedina u toku dana i zato mi je vrlo važna. Njoj dajem najviše vremena. Probudim se u četiri ujutro, na miru je pijem do pet sati, a onda sledi spremanje za radio i za novi dan. Kad se vratim kući, malo dremnem, spremim nešto za jelo, blejim, telefoniram (naročito u ovo još uvek doba korone). Gledam TV, trešti mi muzika da imam osećaj neke gužve, a u principu vodim vrlo dosadan život. Nekada i to prija i svakako je bolje od loših iznenađenja - rekla je ona tada i dodala:

Printscreen Youtube/Bimbros Beograd
Gorica Nešović

 

- Mnogi mi zavide jer imam dosta slobodnog vremena. Kad završim jutarnji radio-program, praktično sam slobodna. Ali, nije uvek bilo tako. Ovo je đavo došao po svoje. Pre godinu dana sam imala operacije na oba oka, pa sad vidim 50 odsto, tako da mnoge stvari koje sam radila sada ne mogu. Najveći deo vremena provodim kao prava kućna buba, ali važno mi je uvek bilo da mogu samu sebe da zabavim - govorila je Gorica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike