Koncert Stefana Đokovića pod pokroviteljstvom Tamare Vučić: Emotivno veče uz dve specijalne gošće (FOTO)

29.03.2024

16:30

0

U muzici su uživala deca iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz brojnih gradova Srbije

Koncert Stefana Đokovića pod  pokroviteljstvom Tamare Vučić: Emotivno veče uz dve specijalne gošće (FOTO)
Tamara Vučić i Stefan Đoković - Copyright Jadranka Ilić/Tanjug

Pijanista Stefan Đoković održao je koncert u MTS Dvorani u Beogradu, a nastupu održanom pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić, prisustvovala su i deca iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz brojnih gradova Srbije.

Jadranka Ilić/Tanjug
 

Đoković je rekao da je za njega ovo bilo emotivno veče.

- Mislim da je jako bitno za popularizaciju klasične muzike da što više omladine bude u publici na koncertima klasične muzike i da se od detinjstva u njih utkaju te vrednosti i dolasci na koncerte - izjavio je Đoković

 
ATAImages/ Antonio Ahel
 

Specijalne gošće na koncertu bile su glumica Jelena Gavrilović i pevačica Nevena Božović, koje su izvele numeru "Iznad duge" Džudi Garland i poznatu makedonsku pesmu "Zajdi zajdi jasno sonce".

Omiljena pesma Nevene Božović

Kako je istakla Božović, pevala je jednu od svojih najdražih pesama.

Jadranka Ilić/Tanjug
 

- Moram da kažem da mi je zadovoljstvo što sam bila Stefanov gost večeras. Drago mi je što radi ovo i što ćemo imati više ovakvih njegovih koncerata, zato što zaista to zaslužuje. Ova muzika možda ima manju medijsku pažnju, ali zaslužuje mnogo više. Vidim i po ljudima i po MTS Dvorani, koja je bila puna, da su divne reakcije, tako da mi je zaista drago - izjavila je Božović.

Početak novog ciklusa pod pokroviteljstvom Tamare Vučić

Nastup Stefana Ðokovića početak je novog ciklusa koncerata pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Jadranka Ilić/Tanjug
 

Organizovan je u okviru "Integralnog razvoja Srbije", koncepta razvoja opština širom naše zemlje, objedinjujući turistički, kulturni, ekonomski i socijalni razvoj svakog dela države.

"Integralni razvoj Srbije" je deo plana Srbija 2027, koji kroz revitalizaciju i uređenje našeg kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa omogućava i najmanje razvijenim opštinama da postignu konkuretnu prednost i postanu atraktivni lokaliteti na regionalnom nivou.

Jadranka Ilić/Tanjug
 

Prethodni ciklus klavirskih koncerata, pod nazivom "Na krilima muzike", održan je u 12 gradova širom Srbije.

Organizatori koncerta najavili su da će "muzički karavan" do kraja godine posetiti i krajeve iz kojih su deca, gosti sinoćnjeg nastupa, a u pitanju su Lebane, Medveđa, Leskovac, Čačak, Svilajnac i Kula.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike