Goran Bogdan u filmu koji će vas podsetiti koliko je život lep: "Za danas toliko" uskoro u bioskopima (FOTO/VIDEO)

24.03.2024

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je ostvarenje koje odiše toplinom, ljubavlju i radošću

Goran Bogdan u filmu koji će vas podsetiti koliko je život lep: "Za danas toliko" uskoro u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Altertise

Nakon svečane premijere na ovogodišnjem FEST-u domaći film o kome se intenzivno govori "Za danas toliko", reditelja Marka Đorđevića, naći će se od 28. marta na redovnom repertoaru bioskopa na čijim se blagajnama već od sada mogu pronaći karte u prodaji. 

Promo/Jelena Anđelković
 

Film koji odiše toplinom, ljubavlju i radošću za životom donosi priču o jednoj porodici koja je zaljubljena u život, uzdižući realnost iznad tla, terajući tamne oblake vedrinom. 

Omiljeni kolači

Prema rečima scenariste i reditelja Đorđevića film "Za danas toliko" namenjen je apsloutno svima i mogu da ga gledaju i deca i odrasli: 

- Šarenci ne psuju, ne zato što se prave fini već što to zaista i jesu - ističe Marko Đorđević. 

Promo/Altertise
 

Sve počinje kada Šarenci spremaju omiljene im kolače - čupavce i time mame najstarijeg brata da se vrati kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. 

- Danas, kada svuda oko sebe osećamo nervozu i strah poželeo sam da zajedno sa glumcima oživim našu filmsku porodicu Šarenac koja kroz život ide hrabro, bez samosažaljenja, sa vedrinom i željom da jedni druge nasmeju - dodao je Đorđević. 

Promo/Jelena Anđelković
 

"Vratio sam se živote"

Porodicu koju bez opterećenja raduju male stvari, na bioskopskom platnu predstavljaju glumci Filip Đurić, Nikola Rakočević, Ivana Vuković, devojčica Miona Pejković, odnosno Moca, Vasa, Višnja i Marta, a sa njima su i Goran Bogdan i Milica Jovović, koji tumače likove Mocinog kuma Duška i njegovu ćerku Vanju. 

Promo/Jelena Anđelković
 

Značajnu ulogu u filmu ima i sama muzika, kao poseban segment. Muzika je, kako kažu autori, važna, jer je najdirektniji put do naših emocija. 

Promo/Altertise
 

- Likovi u ovom ostvarenju su iznutra toliko preplavljeni osećanjima da se plaše da će "pući", puštaju glas i bez obzira na svoje glasovne sposobnosti proizvode prelepe zvukove, ispunjene setom, ali i veseljem poput pesme Kemala Montena „Vratio sam se živote“, kao glavne muzičke teme filma - zaključio je reditelj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike