Novi film Gorana Bogdana premijerno na FEST-u: Priča u kojoj sreća ostaje zauvek (FOTO/VIDEO)

23.02.2024

13:25

0

Autor: Dejan Ćirić

"Ovo je film o ljubavi", ističe reditelj

Novi film Gorana Bogdana premijerno na FEST-u: Priča u kojoj sreća ostaje zauvek (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Altertise

Za danas toliko“, novo ostvarenje scenariste i reditelja Marka Đorđevića, premijeru će imati u okviru „Takmičarskog programa“ 52. izdanja beogradskog FEST-a. Premijerna projekcija je zakazana za 1. mart (MTS dvorana, 19:30), dok će reprizne biti upriličene dan kasnije, 2. marta (12:00, MTS dvorana; 19:00, Cineplexx Galerija Belgrade). 

Promo/Altertise
 

Marko Đorđević je pre neoliko godina osvojio niz nagrada, kao i brojne pohvale i simpatije publike na račun svog dugometražnog igranog prvenca „Moj jutarnji smeh“.

Izložen u par kraćih rečenica, sinopsis Đorđevićevog novog filma glasi: "Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad  tla, rasterujući tamne oblake vedrinom."

Promo/Altertise
 

Film u ime vedrine

- Komadići i odlomci stvarnosti mešaju se sa bogatim unutrašnjim svetom naših junaka stvarajući atmosferu ovog filma, smeštenog negde između mašte i realnosti. Budući da je filmska porodica Šarenac sastavljena od samih zanesenjaka, takav je i ton, pomalo uzdignut od zemlje i lepršav, stalno spreman na šalu i pesmu. To ne znači da teških i tužnih trenutaka nema, ali povezanost sa ljudima i životni optimizam ne daju im da u tmurnosti dugo ostanu - ističe Đorđević i dodaje:

Promo/Altertise
 

- Na nama je bilo da se "izdužimo i raširimo" u svim mogućim pravcima, a realnost nas je vraćala i pokazivala koliko možemo. U trenucima kada su opruge stvarnosti pucale i kada nam se činilo da smo laki kao pero i visoko među oblacima, počeli smo da verujemo da je moguće dostići i uhvatiti sreću, zgrabiti je i utisnuti u ovaj film da ostane tu zauvek. Ovo je film u ime vedrine. Ovo je film o ljubavi.

Glavne uloge tumače Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, deca Miona Pejković i Milica Jovović, te regionalna i međunarodna zvezda Goran Bogdan

Promo/Altertise
 

Očekuje se da film nakon premijernih projekcija na ovogodišnjem FEST-u, uskoro uđe i u redovnu bioskopsku distribuciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike