Netfliks potvrdio snimanje nastavka serije "Berlin": Da li će se ispraviti greške iz prve sezone? (FOTO/VIDEO)

03.03.2024

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Kao najveća prednost ovog projekta ističe se sjajna glumačka ekipa, dok su negativne kritike usmerene na nedovoljno razrađen scenario

Netfliks potvrdio snimanje nastavka serije "Berlin": Da li će se ispraviti greške iz prve sezone? (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Netfliks je za poslednju nedelju u 2023. godini ostavio pravi spektakl. Za sve fanove kradljivaca u crvenim kombinezonima, na male ekrane je tada stigla serija "Berlin", spin-of uspešnog serijala "La casa de papel" (Money Heist). "Berlin" je ujedno i prikvel originala, koji prati lik Andrésa de Fonollosa, kradljivca koji nadimak deli s nemačkom metropolom.

Profimedia
 

Očekivanja su bila velika, a jesu li ispunjena? Zavisi koga pitate. Trenutni konsenzus je – serija "Berlin" solidan je produkt svog žanra, ali se očekivalo nešto više. Ipak, Netfliks je zvanično objavio da se snima druga sezona, a odluka je objašnjena podatkom da je "Berlin" bila najgledanija serija na globalnom nivou i naslov koji je dospeo među deset najboljih u 91 zemlji, skupivši 348 miliona sati pregleda i 53 miliona ukupnih pregleda. Serija je u istoriji striming servisa trenutno rangirana na 9. mestu, među najgledanijim serijama koje nisu na engleskom jeziku.

Ljubav i milionska pljačka

U glavnoj ulozi i ovog puta smo gledali španskog glumca Pedra Alonsa, koji je i u originalnoj seriji otelotvorio isti lik. Radnja je ipak smeštena u jednoj drugoj evropskoj metropoli - Parizu.

"Dve su stvari koje će sigurno loš dan pretvoriti u sjajan: ljubav i milionska pljačka", navodi se u sinopsisu serije. Isti nam je otkrio kako ćemo Berlina upoznati dok prolazi kroz zlatne godine, vreme kada ni ne sluti da je bolestan, te dane kada je zarobljen u kovnici novca. Zatičemo ga dok počinje sa pripremom jedne od svojih najneobičnijih pljački - one u kojoj dragulji vredni 44 miliona treba da nestanu kao da je neko mahnuo čarobnim štapićem.


Profimedia

 

Uz poslovne, prva sezona serije otkriva i Berlinove privatne (ne)uspehe. Budući da se ženio pet puta, njegove romantične eskapade obećavaju da će biti jednako uzbudljive kao i pljačke u kojima učestvuje. No, upravo se u njima krije i najveći nedostatak serije…

Prednosi i mane

Kao najveća prednost ovog projekta ističe se sjajna glumačka ekipa, zahvaljujući kojoj stičete utisak kako prikazani likovi zaista postoje. Negativne kritike u prvom su redu usmerene na nedovoljno razrađen scenario. Razočaranje je tim veće ako se uzme u obzir kako je Berlin bio jedan od najsloženijih likova u izvornoj seriji. Druga zamerka takođe se vezuje na scenarističku odluku o fokusu na ljubavne veze i može se sažeti rečenicom: "Previše romanse, premalo akcije."

Verujemo kako bi krajnji rezultat, kada je zadovoljstvo gledaoca u pitanju, bio znatno bolji da je priča o pljački ostala u prvom planu. Možda kreatori serije ovaj prigovor isprave u drugom delu, prenosi journal.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike