Neverovatan budžet za "Džokera 2" kako bi spasli filmove o superherojima: Vrtoglavi honorari Lejdi Gage i Hoakina Finiksa

02.03.2024

17:00

0

Kombinacija psihološkog trilera i mjuzikla

Neverovatan  budžet za "Džokera 2" kako bi spasli filmove o superherojima: Vrtoglavi honorari Lejdi Gage i Hoakina Finiksa
Hoakin Finiks na snimanju nastavka "Džokera" - Copyright Profimedia

Studio Wraner bros. Discovery odlučio je da uloži više novca u mjuzikl "Džoker: Ludilo udvoje", u odnosu na prvi deo Džokera, a film se neće pojaviti pre sledeće godine, prenose svetski mediji.

Profimedia
 

S obzirom da je bilo mnogo debata u Holivudu o tome kako je došlo do "zamora filmova o superherojima", studio želi da pokrene jedan novi žanr, a to je upravo nastavak Džokera, koji predstavlja nešto između mjuzikla i psihološkog trilera.

Propali eksperiment?

Kritičari smatraju da bi nastavak Džokera mogao uneti malo svežine u filmove koji su snimljeni na osnovu stripa ali isto tako ako nešto krene po zlu mogao bi da postane propali eksperiiment jer Džokera publika ne vezuje za žanr kao što je mjuzikl.

Kako prenosi Variety, studio će učiniti sve da do toga ne dođe, zato je sada budžet povećan na 200 miliona dolara što je četiri puta više u odnosu na Džokera iz 2019. godine.

Profimedia
 

Za početak Hoakin Finiks je za ulogu Džokera dobio 20 miliona dolara a Lejdi Gaga 12 miliona dolara.

Uložen novac u muziku filma

Kako se ističe dosta novca je uloženo u muziku filma, što je dodatno povećalo troškove. Ipak studio je ubeđen da će ovaj novac biti višestruko isplaćen.

Profimedia
 

Originalni Džoker, objavljen 2019. godine, imao je budžet od oko 55 miliona dolara, što ga čini mnogo, nižim od tipičnih nekoliko stotina miliona budžeta za filmove o superherojima.  

Zaradio je preko milijardu dolara, što ga čini prvim filmom sa ocenom R koji je to uradio. Sada će samo reditelj Filips i Finiks i Gaga zaraditi 50 miliona dolara od projekta, što je skoro jednako celom budžetu prvog filma.

Podseća na film "Zvezda je rođena"

Prema insajderu sa snimanja filma „Džoker 2 više podseća na film "Zvezda je rođena" nego na bilo koji drugi superherojski film.

Profimedia
 

Interesantno je to da je Lejdi Gaga bila upravo zvezda filma „Zvezda je rođena“, za koji je i tada radila muziku i dobila Oskara za najbolju originalnu pjesmu „Shallow“, a Tod Filips je bio producent i tog filma, kao što je sada reditelj nastavka Džokera.

Hoakin Finiks je takođe uzeo Oskara za svoj lik u Džokeru 2019. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike