"Gladijator 2" postao jedan od najskupljih filmova: Da li će Ridli Skot uspeti da izbegne finansijsku propast?

02.03.2024

11:45

0

Veliki pritisak na slavnog reditelja

"Gladijator 2" postao jedan od najskupljih filmova: Da li će Ridli Skot uspeti da izbegne finansijsku propast?
Rasel Krou u filmu "Gladijator" - Copyright Profimedia

Budžet za novi film "Gladijator 2" Ridlija Skota porastao je na neverovatnih 310 miliona dolara iako je predviđeni prvobitni budžet bio 165 miliona dolara.

Profimedia
 

Ridli Skot se sada suočava sa sve većim pritiskom jer "Gladijator 2" treba da nadmaši prethodni film sa najvećom zaradom "Marsovac".

Zabrinutost nakon promašaja "Napoleona"

Dugo očekivani nastavak tako je postao jedan od najskupljih filmova ikada snimljenih, što je izazvalo zabrinutost nakon Skotovog nedavnog promašaja na blagajnama sa filmom "Napoleon".

Njegov film sa Hoakinom Finiksom i Vanesom Kirbi u glavnim ulogama imao je ogroman budžet od 200 miliona dolara i borio se da postane profitabilan na svetskim blagajnama.

Profimedia
 

Međutim, zaradio je samo oko 61,5 miliona dolara na domaćim blagajnama, a samo 218 miliona dolara širom sveta, čime je najnoviji biografski blokbaster Ridlija Skota "propao", piše Screen Rant.

Inače, premijera dugo očekivanog nastavka Gladijatora je najavljena za 22. novembar, a u njemu glavne uloge igraju  Pol Meskal, Denzel Vošington, Pedro Paskal i Derek Džejkobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike