Nakon "Gladijatora 2" Ridli Skot snima film o legendarnom bendu: Jedan od najuspešnijih svih vremena (FOTO)

19.02.2024

15:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Zaslužni su za popularnost disko muzike

Nakon "Gladijatora 2" Ridli Skot snima film o legendarnom bendu: Jedan od najuspešnijih svih vremena (FOTO)
Copyright Profimedia

Nakon što je završio sa snimanjem "Gladijatora 2", Ridli Skot počinje da radi na biografskom filmu o legendarnoj grupi "Bi Džiz", koju su oformila braća Beri, Robin i Moris Gib.

Iako čuvenog reditelja najbolje znamo po naučnoj fantastici i istorijskim filmovima, studio Paramount Pictures odlučio je da mu ponudi ovaj projekat, jer je izvršne producente oduševio "Gladijator 2". Scenario za film napisao je Džon Logan, a jedan od izvršnih producenata je Beri Gib. 

Profimedia
 

Skot je još na početku svoje karijere planirao da radi sa popularnom braćom na srednjovekovnom filmu "Castle Accident", u kojem bi oni igrali glavne uloge, ali to nikada nije realizovano.

220 miliona albuma

"Bi Džiz" su prodali više od 220 miliona albuma širom sveta, što ih čini jednim od najuspešnijih muzičkih sastava svih vremena. Iako su muzikom počeli da se bave još tokom pedesetih godina 20. veka, popularnost im je naglo porasla tokom sedamdesetih, nakon što su napisali pesme za film "Groznica subotnje večeri". 

Profimedia
 

To razdoblje označilo je vrhunac njihove karijere i dovelo do popularnosti disko muzike. Za svoj rad su osvojili pet nagrada Gremi, uključujući i onu za album godine. 

Profimedia
 

Kako je disko počeo da pada u zaborav, tako je i bend gubio popularnost. Moris Gib preminuo je 2003. godine, što je dovelo do privremenog raspada grupe. Reformirali su se 2009., ali tri godine kasnije preminuo je i Robin, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike