"Nismo mogli da gledamo ovo sr*nje": Gledaoci šokirani filmom "Napoleon" (FOTO/VIDEO)

24.11.2023

07:57

0

Autor: Dejan Ćirić

Neki ga opisuju i kao "isprekidan, nepovezan i bizaran"

"Nismo mogli da gledamo ovo sr*nje": Gledaoci šokirani filmom "Napoleon" (FOTO/VIDEO)
Hoakin Finiks u filmu "Napoleon" - Copyright Profimedia

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine "Napoleon" počeo je da se prikazuje u bioskopima širom sveta, ali sudeći po svemu, Ridli Skot je ovog puta snimio prilično loše ostvarenje. Film govori o usponu čuvenog francuskog cara i njegovom odnosu sa voljenom Žozefinom. Glavne uloge tumače Hoakin Finiks i Vanesa Kirbi.

Profimedia
 

Kritičari su podeljeni oko filma, većina je iznela veoma negativne stavove, dok drugi smatraju da nije najbolji Skotov, ali da je vredan gledanja zbog epskog spektakla koji može ponuditi. Francuski kritičari su gotovo u potpunosti dočekali film na nož. Publika je sličnog mišljenja, navodi index.hr, ali iz sata u sat ocena na Rotten Tomatoes-u je sve manja. Trenutno stoji na 62% pozitivnih kritika.

Profimedia
 

"Stvarno sam hteo da zavolim ovaj film, ali ne mogu. Baš je razočaravajući. Sviđa mi se Finiks, a Skot je gotovo uvek odličan. Mislio sam da će njihova nova saradnja biti vredna, ali prevario sam se. Scenario je dosadan. Jednostavno me nije bilo briga za druge likove, pa sam čak pred kraj filma izašao iz bioskopa", ogorčen je jedan obožavalac.

Smešna gluma i užasni, idiotski dijalozi

"Smešna gluma i užasni, idiotski dijalozi. Iz bioskopa smo izašli nakon sat vremena jer nismo mogli da gledamo ovo sranje od filma", "Dosađivao sam se i jedva sam čekao da se film završi", "Isprekidan, nepovezan i bizaran", neki su od komentara.

Profimedia
 

"Voleo bih da je scenario bolje napisan. Delovalo je kao da gledamo komediju, a mislim da to nije bila namera. Nije autentičan. Zar nisu mogli da nabave nekoliko francuskih glumaca? Bitke ne bi trebale da budu najbolji deo filma", navodi još jedan gledalac.

Ne gubite vreme na ovo

Još jedan od negativnih komentara glasi: "Predugačak je, a scene deluju nepovezano. Ljubavna priča je nepostojeća. Nema ni trunke hemije između Napoleona i Žozefine nisu uopšte bili zanimljivi. Mogli su još da porade na filmu ili barem da smanje trajanje".

Profimedia
 

"Isprekidan, nepovezan i bizaran. Mislio sam da ću videti epski spektakl poput onog u "Gladijatoru". Ne gubite vreme na ovo, čak i ako želite da ga pogledate kod kuće", naglašava još jedan nezadovoljan gledalac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike