"Nikada nije bila stvarno shvaćena... sve do sada": Šta će otkriti autobiografija Lize Meri Prisli (FOTO)

16.01.2024

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Provela je godine prikupljajući "sirove, uzbudljive i jedinstvene uspomene i snimajući bezbrojne sate materijala" koje je njena ćerka sada stavila na papir

"Nikada nije bila stvarno shvaćena... sve do sada": Šta će otkriti autobiografija Lize Meri Prisli (FOTO)
Copyright Profimedia

Autobiografsko delo Lize Meri Prisli, jedinog deteta Elvisa Prislija, biće posthumno objavljeno 15. oktobra. Vest su objavili izdavači zajedno sa Rajli Kio, ćerkom pokojne muzičarke, koja je prikupila majčin materijal za knjigu. Kako je napisala na Instagramu, čast joj je što može da pomogne u izdavanju ovog dela.

Profimedia
 

Kako navodi američka izdavačka kuća "Penguin rendom haus", Liza Meri Prisli "nikada nije bila stvarno shvaćena... sve do sada". Autorke knjige su Liza i Rajli.

Pre smrti u januaru prošle godine, Liza Meri provela je godine prikupljajući "sirove, uzbudljive i jedinstvene uspomene i snimajući bezbrojne sate materijala" koje je njena ćerka sada konačno stavila na papir, otkrili su izdavači.

Profimedia
 

Poznata po burnom životu 

Rođena 1968. kao jedina ćerka Elvisa i Prisile Prisli, koji su se razveli 1973, Liza Meri sledila je očev muzički put, ali nikada nije postigla njegov uspeh, podsetila je francuska novinska agencija AFP.

Više nego po muzičkom stvaralaštvu, javnost ju je poznavala po burnom životu u očevoj senci, iskrenom opisu borbe sa zavisnostima i četiri braka. Imala je četvoro dece, a sin Benjamin Kio izvršio je samoubistvo 2020. godine.

Profimedia
 

Umrla je pre godinu dana, 12. januara 2023, a prvi znakovi upućivali su da se radi o srčanom zastoju. U mesecima pre smrti navodno je izgubila gotovo 50 kilograma, a osim lekova za mršavljenje, uzimala je i opioide.

Profimedia
 

Pre toga se navodno podvrgla i plastičnim operacijama. Međutim, pola godine kasnije mediji su objavili da je umrla od komplikacija nastalih zbog začepljenja tankog creva, što se temeljilo na izveštaju patologa iz Los Anđelesa, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike