Tragična princeza rokenrola koja je umrla na isti način kao i njen otac: Ko je bila Liza Meri Prisli (FOTO)

13.01.2023

10:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Njen život su obeležile mnoge nesreće

Tragična princeza rokenrola koja je umrla na isti način kao i njen otac: Ko je bila Liza Meri Prisli (FOTO)
Liza Meri Prisli - Copyright Profimedia

Liza Meri Prisli preminula je noćas u svom domu u Kaliforniji. Nju je u spavaćoj sobi pronašao bivši muž Deni Kio, koji živi na zajedničkom imanju. Pokušao je da je oživi i pozvao hitnu pomoć. Prevezena je u bolnicu, ali lekari nisu mogi ništa da učine. Pretpostavlja se da je doživela infarkt. Imala je samo 54 godine.

Profimedia
 

Liza Meri Prisli, poznata i kao princeza rokenrola, rođena je 1. februara 1968. u Memfisu, tačno devet meseci nakon Elvisovog i Prisilinog venčanja. Sa četiri godine preselila se u Los Anđeles s majkom, nakon razvoda njenih roditelja 1973. Bila je pevačica, kompozitorka i glumica. Objavila je tri albuma.

Patnja za ocem

Imala je devet godina kada je slavni Elvis Prisli umro, u avgustu 1977. godine, takođe od srčanog udara. Od 1980. postala je jedini vlasnik njegovog bogatstva, a nasledila je i čuvenu očevu rezidenciju u Grejslendu. 2004. godine rasprodala je 85 odsto njegove nekadašnje imovine.

Oduvek je otvoreno govorila da neizmerno pati za ocem, čak je i svom sinu htela da da njegovo ime, ali njena majka to nije dozvolila.

Prisila i Elvis Presli/Profimedia
 

"Često bi me probudio da pevam usred noći, pa bih sela na sto i pevala", "Bio je vrlo uzbudljiv tata“, govorila je svojevremeno o Elvisu.

Zlostavljanje, alkohol i droga

Prisila se ubrzo posle Elvisove smrti udala za glumca Majkla Edvardsa, koji je, navodno, zlostavljao Lizu koja je tada već krenula stranputicom. Utapala se u alkoholu i drogirala. Završila je u internatu, gde je, kako je i sama priznala, mogla da se drogira koliko hoće. Tri godine je bila zavisnik i to nije moglo da se sakrije ni od javnosti, niti od Prisile.

U jednom intervjuu je otkrila: „Kada majka više nije mogla da izdrži jer nisam spavala 72 sata zbog kokaina, odvela me je u sajentološki centar. Tamo sam počela da radim sa narkomanima i naučila mnogo toga o odgovornosti."

Profimedia
 

Samoubistvo sina

Imala je četvoro dece, a njen sin Bendžmin Kju je izvršio samoubistvo 2020. godine, od čega se nikada nije oporavila. Otvoreno je govorila o ovoj tragediji i očaju kroz koji prolazi. Za časopis People je prošle godine napisala emotivni esej, u čast svog sina, za njegov rođendan:

''Pravi je izbor nastaviti dalje, onaj koji moram da pravim svakoga dana. To je ogroman izazov, ali nastavljam zbog mojih devojčica. Nastavljam, jer je moj sin jasno stavio do znanja, u svojim poslednjim danima, da je briga o njegovim malim sestrama jedan od njegovih najvećih prioriteta. On ih je apslutno obožavao kao i one njega''.

Profimedia
 

Kajanje zbog smrti Majkla Džeksona

Bila je poznata i po brakovima sa poznatim ličnostima - Majklom Džeksonom, Nikolasom Kejdžom, Denijem Kiom i Majklom Lokvudom.

Nikada nije prestala da žali i zbog toga što nije više uticala na tragično preminulog Majkla Džeksona i pomogla mu da se oslobodi loših navika, što bi verovatno sprečilo njegovu smrt.

Profimedia
 

- Znam da je možda naivno verovati da sam baš ja ta osoba koja je mogla da ga spase. Nije da nisam htela. Da sam samo okrenula njegov broj, da ga nisam tako oštro isključila iz svog života, da sam ga samo pitala kako je... Zaista žalim što nisam na vreme reagovala - ispričala je jednom prilikom u emisiji Opre Vinfri.

Međutim, uprkos teškom osećaju krivice, priznala je i da veruje da je njen bivši muž zbog neprestane zlopotrebe opijata i drugih lekova, na neki način bio osuđen na to da prerano umre.

Prerani odlazak

Inače, Liza je u utorak bila na ceremoniji dodele Zlatnih globusa. Ona i njena majka bile su prisutne kako bi podržale Ostina Batlera, koji je osvojio prestižnu nagradu za ulogu kralja rokenrola u filmu „Elvis“.

Profimedia
 

Samo dva dana kasnije preminula je na isti način kao i njen otac.

"Teška srca moram da podelim tužnu vest da nas je napustila moja prekrasna kći Liza Meri. Bila je najstrastvenija, najsnažnija žena puna ljubavi koju sam ikada upoznala. Tražimo privatnost dok pokušavamo da se nosimo s ovim dubokim gubitkom. Hvala vam na vašoj ljubavi i molitvama. U ovom trenutku neće biti dodatnih komentara", istakla je Prisila Prisli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike