Meril Strip još jednom ušla u istoriju: Slavna glumica oborila sopstveni rekord

02.01.2024

17:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Ipak, nije na prvom mestu po broju osvojenih priznanja

Meril Strip još jednom ušla u istoriju: Slavna glumica oborila sopstveni rekord
Copyright Profimedia

Holivudska diva Meril Strip ušla je u istoriju po ko zna koji put oborivši još jedan rekord, i to onaj koji je sama držala, po broju nominacija za Zlatni globus.

Slavna glumica zabeležila je 33. po redu, za sporednu ulogu u seriji "Samo ubistva u zgradi".

Profimedia
 

Do sada je, u karijeri koja traje pola veka, osvojila neverovatnih devet Zlatnih globusa za ostvarenja "Čelična lejdi", "Žena francuskog poručnika", "Anđeli u Americi", "Adaptacija", "Džuli i Džulija", "Đavo nosi Pradu", "Sofijin izbor" i "Kramer protiv Kramera".

Dobila je i specijalno priznanje Sesil B. Demil za doprinos filmskoj umetnosti, koje se takođe uručuje na ovoj ceremoniji.

Profimedia
 

Na vrhu je druga holivudska ikona

Ovog puta, u kategoriji mjuzikl, komedija i drama konkurentkinje su joj Elizabet Debicki (Kruna), Kristina Riči (Yellowjackets), Hana Vadingam (Ted Laso), Ebi Eliot (Bear) i Džej Smit-Kameron (Succession).

Profimedia
 

Ipak, Meril nije na prvom mestu po broju osvojenih Globusa. Na vrhu je i dalje Barbra Strejsend sa deset nagrada, ali ne samo za glumu, već i za režiju i najbolju pesmu. Iza nje je Strip, potom Džejn Fonda sa osam, Džek Nikolson sa sedam, a onda Džuli Endrjus, Nikol Kidman, Dastin Hofman…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike