Oskarovka Lupita Njongo predsednica žirija na 74. Berlinalu: Otelotvorenje onoga što volimo u filmovima (FOTO)

12.12.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je istakla da joj ova "uloga" predstavlja veliku čast

Oskarovka Lupita Njongo predsednica žirija na 74. Berlinalu: Otelotvorenje onoga što volimo u filmovima (FOTO)
Copyright Profimedia

Oskarovka Lupita Njongo proglašena je predsednicom žirija za predstojeći Filmski festival u Berlinu, koji će se održati od 15. do 25. februara sledeće godine.

- Lupita Njongo je otelotvorenje onoga što volimo u filmovima: raznovrsnosti u pogledu odabira različitih projekata, obraćanja različtim publikama i konzistentne ideje koja je prepoznatljiva u njenim likovima, ma koliko različito oni izgledali - istakli su direktori Berlinala Marijete Risenbik i Karlo Čatrijan, prenosi Variety.

Profimedia
 

Duboko počastvovana

Glumica, koja je privukla pažnju javnosti ulogom u ostvarenju "12 godina ropstva", rekla je da je "duboko počastvovana" ulogom koju je dobila na Berlinalu.

- Radujem se što ću slaviti i prepoznavati izvanredan rad filmskih stvaralaca iz celog sveta. 

Ona je ostvarila zapažene uloge u ostvarenjima kao što su "Crni Panter", "Mi", "Mala čudovišta", a uskoro ćemo je videti i u prednastavku franšize "A Quiet Place". Njongo se nedavno oprobala i u ulozi izvršne producentkinje i to sudanskog filma "Goodbye Julia". Trenutno radi i na podkastu namenjenom afričkoj dijaspori, a ostvarila se i kao spisateljica, napisavši dečju knjigu "Sulwe".

Profimedia
 

74. Filmski festival u Berlinu poslednji je koji će se održati pod aktuelnim rukovodstvom. Mandat se završava i za Risenbik i za Čatrijana, a budući direktor biće predstavljen sutra na konferenciji za štampu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike