Najveće glumačke zvezde 2023. godine: Oni su oduševili svet (FOTO)

07.12.2023

18:30

0

IMDb je objavio spisak 100 najvećih

Najveće glumačke zvezde 2023. godine: Oni su oduševili svet (FOTO)
Pedro Paskal, Ana de Armas, Margo Robi, Kilijan Marfi - Copyright Profimedia

Portal  IMDb objavio je spisak 100 najvećih glumačkih zvezda koje su svojim radom obeležile ovu godinu koja je na izmaku.

Profimedia
 

Ovi glumci i glumice su tokom ove godine zauzimali prva mesta na IMDb-jevim listama  STARmeter i MOVIEmeter, koje mere popularnost filmskih zvezda i njihovih filmova na osnovu pregleda i interakcija na IMDb stranicama.

Evo prvih 10 mesta na ovoj listi:

1. Pedro Paskal

Pedro Paskal našao se na prvom mestu i ovo je definitvno njegova godina. Pre svega zahvaljujući ulogama u serijama "The Last of Us" i "Mandalorian".

Profimedia
 

Glumac je uspeo da "zaradi" tri Emi nominacije, poroveo je punih 13 nedelja među Top 10 glumaca IMDb-jevog STARmetera.

U budućnosti ćemo ga gledati u filmovima "Drive-Away Dolls", "Gladijator 2" i u drugoj sezoni serije "The Last of Us".

2. Meri Elizabet Vinsted

Meri Elizabet Vinsted je ove godine oduševila fanove svojom ulogom Here Syndulle u seriji "Ahsoka", koja se prikazuje na striming platformi Disney+.

Profimedia
 

Pred kraj godine glumica je pozajmila svoj glas u Netfliksovoj animiranoj seriji "Scott Pilgrim Takes Off", gde je reprizirala svoju ulogu iz popularne komedije "Scott Pilgrim vs. the World", kojom se proslavila pre 13 godina.

Uskoro ćemo je gledati u trileru "Rich Flu" i mini seriji "A Gentleman in Moscow".

3. Ana de Armas

Ana de Armas se još od 2020. nalazi se među prvih pet zvezda IMDb-jeve godišnje liste.

Ove godine popularnost su joj donele nominacije za ulogu Merilin Monro u prošlogodišnjem filmu "Plavuša", a kasnije je uz Krisa Evansa glumila u seriji "Ghosted".

Profimedia
 

Uskoro ćemo je moći gledati u "Balerini", spin-ofu "Džona Vika", i u trileru Eden.


4. Džena Ortega

Džena Ortega našla se na listi zahvaljujući seriji "Sreda", u kojoj je igrala Sredu Admas , i filmu "Vrisak 6", u kojem je ponovila ulogu Tare Carpenter.

Profimedia
 

21-godišnja glumica 2024. godine počinje sa snimanjem druge sezone "Sreda", a igraće i u u filmovima "Miller’s Girl" i "Beetlejuice 2".

5. Bela Remzi

Mlada zvezda Bela Remzi oduševila je fanove svojom ulogom u seriji "The Last of Us", gde je preuzela ulogu ElI. Prvo se proslavila kao najmlađa vladarka u "Igri prestola".

Profimedia
 

U seriji "The Last of Us",  igra tinejdžerku koja bi mogla spasiti svet od gljivice koja se proširila po celoj zemlji i pretvara određene ljude u divlje životinje.

Ubuduće ćemo je gledati u drami "Monstrous Beauty" i drugoj sezoni serije "The Last of Us".

6. Margo Robi

Margo Robi je 2023. godinu započela nominacijama za film "Vavilon", a publiku je potpuno bacila pred noge ovog leta kada se pojavila u najuspešnijem ovogodišnjem filmu "Barbi", zbog kojeg je šest nedelja bila među Top 10 glumaca liste STARmeter.

Profimedia
 

Sledeće godine Robi ponovo udružuje snage s Rajanom Goslingom, s kojim će glumiti u prednastavku hita Oceanovih 11.

7. Rebeka Ferguson

Ferguson smo ove godine gledali u distopijskoj seriji "Silo", koja se prikazivala na Apple TV+. Nakon hit serije, reprizirala je svoju ulogu u najnovijem nastavku "Nemoguće misije".

Iduće godine vraća se ulozi Jessice Atreides u filmu "Dina 2" .

Profimedia
 

Isto tako, pojaviće se u filmu osmom nastavku "Nemoguće misije", a trebalo bi da započne i  snimanjem druge sezone "Silo".

8. Kejti Sakof

Sakof, zvezda serije "Battlestar Galactica", zauzela je prvo mesto liste STARmeter nakon što se pojavila u trećoj sezoni "Mandaloriana" gde je igrala.

Profimedia
 

Popularna glumica glumiće u naučnofantastičnom filmu "The Last Transport", koji je trenutno u produkciji.

9. Karla Gudžino

Karla Gudžino već godinama sarađuje s rediteljem Mikeom Flanaganom, ali mnogi kažu da je njena nedavna uloga u Flanaganovoj seriji, "The Fall of the House of Usher", jedna od najboljih u njenoj karijeri. Nakon premijere serije, Gudžino je pet nedelja bila prva na listi.

Profimedia
 

Sledeće godine ćemo je gledati u serijama "The Girls on the Bus" i "Rock, Paper, Scissors" i u filmu "Lisa Frankenstein".

10. Kilijan Marfi

Kilijana Marfija je na listu najpopularnijih ovogodišnjih glumaca dovela uloga u "Openhajmeru", reditelja Kristofera Nolana.

Profimedia
 

Mnogi kritičari pohvalili su njegovu glumu, a neki mu predviđaju i prvu nominaciju za Oskara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike