Anica Dobra o velikim ulogama i nagradama: Kraljica si jedan dan, a običan čovek uvek

06.12.2023

11:00

0

Njen opus obuhvata različite žanrove

Anica Dobra o velikim ulogama i nagradama: Kraljica si jedan dan, a običan čovek uvek
Anica Dobra - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Anica Dobra, neosporno je jedna od najtalentovanijih i najcenjenijih glumica na domaćoj i internacionalnoj sceni.

Svojim prisustvom na filmu ostavlja dubok i neizbrisiv trag. Njen opus obuhvata različite žanrove i uloge, a Anica je postala sinonim za vrhunsku glumu i duboko emocionalno povezivanje sa likovima koje tumači.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, Anica se osvrnula na svoju karijeru i uloge.

Mentalno na nivou "Crnog bombardera"

- Drago mi je da film "Crni bombarder" i dalje izaziva razne emocije kod ljudi. Darko Bajić nas je pustio da se razigramo i iz toga je izašlo nešto iskreno i nešto naše. Zbog toga još uvek Crni bombarder može da se odgleda ili odsluša - kaže Anica Dobra.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Ona je dodala:

- Mentalno sam ostala na tom nivou, ali mi je velika privilegija da se bavim ulogama koje mi sada po godinama pripadaju ili koje su prethodnica onoga što može po godinama da mi pripadne. Sada su uloge postale drugačije, to su neke epizode kojima ja gledam da dam neki karakter. Jako je dragoceno to za mene i deo je nekog puta, sa istim entuzijazmom radim, kao i ono nekada.

 

U ovom poslu morate imati i sreću

- U ovom poslu nije potreban samo talenat i rad, nego imati i tu sreću. Kada se ona dohvati, treba biti zahvalan na tome i to iskoristiti. Jedina ambicija u životu mi je bila da neko u životu pogleda taj film. Sve što se mimo toga desilo, bilo je "šlag na tortu".

Kao tip sam vrlo rano shvatila, da si kraljica za jedan dan, kada se dobija nagrada, a posle toga porodica je dužna da zna tvoje nagrade i niko više. Uvek mi je bio cilj da idemo dalje - kaže glumica i dodaje da je uvek radila na tome da bude osoba iz naroda:

Promo/K1
 

- Radila sam na tome da uvek bude sve normalno, da mogu da izbacim smeće ili da se slatko ispričam sa kasirkom kada odem u prodavnicu.

Nemaš puno izbora da biraš

Anica Dobra otkriva i kako je otišla u Nemačku

- Nemački producenti su bili na obilaženju terena i setova u tadašnjoj Jugoslaviji, tu smo se upoznali. Smatrala sam da je logično da im se obratim na nemačkom, što je njih jako iznenadilo, kao i jugoslovenskog koproducenta. Momentalno su mi dali scenario u ruke. Pozvali me posle par meseci na probno snimanje, gde se ono nije desilo, jer sam dobila obaveštenje da su se oni odlučili za mene. Naknadno je to postao čist nemački film, a ja sam se našla u naslovnoj i glavnoj ulozi i posle toga je krenula lančana reakcija na taj prvi film - kaže Anica i dodaje da kao glumac nemaš puno izbora da biraš uloge:

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kao glumac nemaš puno izbora da biraš. Sloboda je u tome da od ponude koju dobiješ, možeš da kažeš ovo želim da prihvatim ili ovo meni ne pripada. Taj lukuz imaju danas retki glumci, zato što je jako bitno i egzistencijalno i umetnički da na svaki način mogu da se izraze i onda zapravo rade sve.

U moje vreme je to bilo drugačije, ali daleko od toga da sam uvek pažljivo birala - zaključila je ova glumica u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike