Šokantni detalji o kralju Čarlsu u knjizi "Endgame": Ko mu pegla pertle i stavlja pastu za zube na četkicu

28.11.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedno od najkontroverznijih poglavlja ovog dela bavi se pitanjem rasizma unutar Ujedinjenog Kraljevstva

Šokantni detalji o kralju Čarlsu u knjizi "Endgame": Ko mu pegla pertle i stavlja pastu za zube na četkicu
Kralj Čarls III - Copyright Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

Britanski novinar i pisac Omid Skobi objavio je knjigu "Endgame" koja će, sudeći po svemu, izazvati nove skandale i uzdrmati britansku kraljevsku porodicu, kao što je to početkom godine uradio princ Hari sa svojim memoarima "Rezerva".

Profimedia
 

Knjiga na 416 stranica u kojoj se, kako se ističe u sinopsisu, prepričava borba britanske krune za vlastiti opstanak poslednjih godina, od kontroverzne slike koju projektuje onaj koji će biti novi kralj Engleske do haosa, disfunkcije porodice ili nepoverenja među članovima, obeležena je uglavnom nevoljnošću tog vremena. Jedno od najkontroverznijih poglavlja bavi se pitanjem rasizma unutar Ujedinjenog Kraljevstva, a nosi naziv "Race and the Royals: Institutional Bigotry and Denial".

Profimedia
 

Razmaženi kralj

Skobi u ovom delu opisuje odnose u kraljevskoj porodici i otkriva da je kralj Čarls razmažena osoba. Odlomci knjige pojavili su se u britanskim medijima, a detalji o ponašanju kralja posebno su privukli pažnju.

Autor opisuje 75-godišnjeg kralja kao razmaženog člana kraljevske porodice koji vodi "ekstravagantno luksuzan način života", što uključuje i to da mora da ima savršeno ispeglane pertle na cipelama.

Profimedia
 

"Kada se pertle i najmanje izgužvaju, član osoblja mora brzo da ih zameni novim, ispeglanim parom".

Takođe, u knjizi se navodi da Čarls voli da mu neko drugi istisne tačno jedan centimetar paste za zube na četkicu, a čak je otkriveno i da je burno reagovao na Harijevu odluku da otkrije pojedinosti porodičnih svađa za Netfliksov dokumentarac.

Leon Neal/Pool Photo via AP
 

Inače, Omid Skobi je vrlo blizak s Harijem i Megan, iako su oni poricali saradnju sa britanskim autorom. Megan je kasnije na sudu priznala da je ovlastila pomoćnika da iznosi detalje kraljevske porodice Skobiju i drugim autorima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike