Još jedan skandal na pomolu: Nakon memoara princa Harija izlazi nova knjiga koja otkriva mračne tajne britanskog dvora!

12.11.2023

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedno od najkontroverznijih poglavlja bavi se pitanjem rasizma

Još jedan skandal na pomolu: Nakon memoara princa Harija izlazi nova knjiga koja otkriva mračne tajne britanskog dvora!
Princ Hari - Copyright Profimedia

Samo deset meseci nakon objavljivanja memoara princa Harija "Rezerva", novi naslov koji će uskoro biti objavljen obećava da uzdrma redove britanskog dvora. Reč je o romanu „Endgame” Omida Skobija, poznatog novinara i prijatelja vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koji svoje delo opisuje kao eksplozivno izdanje i „temeljan upliv u trenutno stanje britanske monarhije“.

Profimedia
 

Nakon uspeha biografije princa Harija i Megan Markl 2020. godine pod nazivom "Finding Freedom", Skobi se ponovo fokusira na britansku kraljevsku porodicu za svoj novi projekt koji će biti objavljen već 28. novembra. Knjiga na 416 stranica u kojoj se, kako se ističe u sinopsisu, prepričava borba britanske krune za vlastiti opstanak poslednjih godina, od kontroverzne slike koju projektuje onaj koji će biti novi kralj Engleske do haosa, disfunkcije porodice ili nepoverenja među članovima, obeležena je uglavnom nevoljnošću tog vremena.

Optužbe za rasizam

Jedno od najkontroverznijih poglavlja bavi se pitanjem rasizma unutar Ujedinjenog Kraljevstva, a nosi naziv "Race and the Royals: Institutional Bigotry and Denial", prenosi harpersbazaar.es.

Podsetimo, prve optužbe protiv britanske monarhije u vezi sa ovom kontroverzom potekle su od Megan Markl i princa Harija u intervjuu datom Opri Vinfri 2021. godine, gde su istakli zabrinutost jednog od članova kraljevske porodice zbog boje kože malog Arčija, zbog čega su iz Bakingemske palate odgovorili komentarom da će se problem rešiti privatno.

Profimedia
 

Delikatno pitanje koje sada, sa objavljivanjem ove knjige, i uprkos činjenici da je u ovom trenutku nepoznat njen sadržaj polemika se vraća na izvore bliske monarhiji odakle su za Daily Mail potvrdili da će svaka optužba Omida Skobija upućena članovima britanske kraljevske kuće bit će „glatko odbijena“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike