Jezive smrti u grobu od snega: Na Netfliks stiže film o stravičnoj avionskoj nesreći koja je šokirala svet (FOTO/VIDEO)

28.10.2023

08:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Preživelo je samo 16 putnika

Jezive smrti u grobu od snega: Na Netfliks stiže film o stravičnoj avionskoj nesreći koja je šokirala svet (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Na Netfliks uskoro stiže film "Society of the Snow" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film je adaptacija istoimene knjige Pabla Viercija koja opisuje tragičnu avionsku nesreću u Andima koja se dogodila 13. oktobra 1972. godine.

Profimedia
 

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano da spuštaju avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je ono bilo udaljeno još 60 ili 70 kilometara. Piloti nisu bili svesni da se spuštaju u srce Anda, a nakon što se avion zabio u planinu, preživeli su počeli tešku i neizvesnu borbu za opstanak.

Profimedia
 

Strašne smrti i kanibalizam

U avionu je bilo 5 članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbi tima, kao i njihove porodice i prijatelji. Od njih 45, 33 je preživelo pad aviona, ali je više od polovine umrlo u narednim danima zbog povreda i hladnoće, kao i zbog lavine koja se jedne noći dogodila. Preživeli su morali da jedu meso mrtvih ljudi zbog nedostatka hrane. 

Na kraju, preživelo je samo 16 putnika koji su spašeni tek nakon što su dvojica od njih nakon deset dana hodanja naišli na jednog stanovnika Čilea. Na Andima su proveli ukupno 72 dana. 

"Society of the Snow" je oduševio kritičare na Venecijanskom filmskom festivalu, a Španija je kandidovala film za nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma, navodi index.hr. 

Film će početi sa prikazivanjem u odabranim bioskopima polovinom decembra, a na Netfliks stiže 4. januara.   

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike