Priča o čoveku koji je mogao da vidi bez očiju: Benedikt Kamberbač u novom filmu Vesa Andersona koji je opčino Veneciju (VIDEO)

04.09.2023

09:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Svetski mediji prenose da je u pitanju izvanredna kreacija čuvenog reditelja

Priča o čoveku koji je mogao da vidi bez očiju: Benedikt Kamberbač u novom filmu Vesa Andersona koji je opčino Veneciju (VIDEO)
Benedikt Kamberbač - Copyright Profimedia

Iako na Netfliks stiže tek krajem septembra, film "The Wonderful Story of Henry Sugar" već je oduševio kritičare i dobio savršenih 100% na Rotten Tomatoes-u, a svetsku premijeru je imao na filmskom festivalu u Veneciji koji još uvek traje.

Profimedia
 

U režiji jedinstvenog Vesa Andersona, kratki film temelji se na jednoj priči Roalda Dala. Prema sinopsisu, radnja se fokusira na bogataša koji saznaje za gurua koji tvrdi da može da vidi bez očiju, a zatim želi da savlada tu veštinu kako bi mogao da vara na kockanju.

Profimedia
 

Glavnu ulogu igra Benedikt Kamberbač, a uz njega i Ralf Fajns, Ben Kingsli i drugi. 

Predivna kreacija

Magazin Njujork je film je opisao kao "odličan", prenosi Index, a The Playlist navodi: "Anderson i Dal čine jedan od najbolje usklađenih "brakova" u kinematografiji, a ovaj film je neverovatno prelepa antologija."

Dejli Telegraf navodi da se "Anderson pokazao najboljim tumačem Dala", a London Evening Standard ističe da je "Andersonova 39-minutna adaptacija istoimene priče Roalda Dala zaista predivna kreacija".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike