Zlatni lav u Veneciji za film "Jadna stvorenja": Uloga života Eme Stoun (FOTO/VIDEO)

10.09.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je jedinstvena verzija priče o Frankenštajnu

Zlatni lav u Veneciji za film "Jadna stvorenja": Uloga života Eme Stoun (FOTO/VIDEO)
Ema Stoun - Copyright Profimedia

Drama Jorgosa Lantimosa "Jadna stvorenja", u kojoj glavnu ulogu igra Ema Stoun, osvojila je Zlatnog lava na 80. filmskom festivalu u Veneciji, gde je ujedno imao i svetsku premijeru ispraćenu osmominutnim ovacijama.

Filmski kritičar Varajetija ga je opisao kao „ukusnu priču o punoletstvu koja je kao nijedna druga“, a ulogu Eme Stoun nazvao „neverovatnom“.

Profimedia
 

Film je baziran na istoimenom romanu Alasdera Greja i predstavlja verziju priče o Frankenštajnu. Glavni lik je žena (Stoun) koju je ekscentrični naučnik (Viljem Defo) iz mrtvih vratio u život koristeći dečji mozak. U želji da istraži svetska prostranstva i proširi svoje vidike, naivna Bela napušta svog tvorca i otpočinje borbu za svoju slobodu sa Dankanom Vederburnom, razvratnim advokatom kojeg tumači Mark Rufalo. 

Profimedia
 

Najbolji glumac i glumica

Ema Stoun i ostatak glumačke ekipe zbog štrajka u Holivudu nisu prisustvovali ovogodišnjoj Mostri. Na festivalu se pojavio samo reditelj Lantimos.

Profimedia
 

Za najbolju glumicu ove godine proglašena je Kejli Spini, koja igra Prisilu Prisli u novom filmu Sofije Kopole "Prisila", dok je najbolji glumac Piter Sarsgard, koji je glumio u oštroj porodičnoj drami „Memory“.

Profimedia
 

Srebrni lav pripao je filmu „Evil Does Not Exist“, zagonetnoj, ruralnoj drami koju je režirao Japanac Rjusuke Hamaguči.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike