Kako je Dikaprio nervirao De Nira i Skorsezea na snimanju novog filma: Stalno smo kolutali očima (FOTO/VIDEO)

22.10.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je čak promenio ulogu koju je prvobitno trebalo da igra

Kako je Dikaprio nervirao De Nira i Skorsezea na snimanju novog filma: Stalno smo kolutali očima (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio, Martin Skorseze i Robert De Niro - Copyright Profimedia

Leonardo Dikaprio je poznat po improvizacijama na filmskim setovima. Neki od čuvenih trenutaka u njegovim filmovima, poput scene u "Titaniku" gde kaže: "Ja sam kralj sveta!", ili scene u "Vuku sa Vol strita" u kojoj traži svoje prijatelje da pokušaju da mu prodaju olovku, bili su rezultat improvizacije. Ipak, u najnovijem filmu Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom", improvizacija nije uvek bila dobrodošla.

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Beskrajna improvizacija

Glumačku ekipu ove drame predvode Dikaprio i Robert de Niro, a Skorseze je u nedavnom intervju za Telegraph otkrio da dva glumca nisu mogla biti različitija u svom pristupu scenariju. Kako je naveo, Leonardova improvizacija je bila "beskrajna", dok je Robert "odbijao da priča". 

- Bezbroj puta se dešavalo da se Bob i ja pogledamo i malo zakolutamo očima. Onda bismo mu rekli: "Ovaj dijalog ti stvarno nije potreban", otkrio je čuveni reditelj.  

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Film „Ubistva pod cvetnim mesecom“ adaptacija je bestselera Dejvida Grana, istorijsko-kriminalističkog romana koji govori o ljubavi, porodici, pohlepi i rasizmu.

Tragična istinita priča

U pitanju je istinita priča, a radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI. 

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Zamena uloga

Iako Dikaprio nije smeo toliko da improvizuje na snimanju ovog filma, njegove odluke su dovele do najveće promene scenarija. On je prvobitno trebalo da igra agenta FBI, koji dolazi da istraži ceo slučaj, ali glumcu se nije svidela ta uloga jer je smatrao da bi fokus priče trebalo da bude na narodu Osejdž, zbog čega je odlučio da igra Ernesta Burkharta. 

Profimedia
 

Skorseze je pristao i promenio scenario iako se to nije svidelo produkcijskoj kući Paramount Pictures. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike