Najbolja uloga u karijeri Leonarda Dikaprija: Da li će slavni glumac osvojiti drugog Oskara? (FOTO/VIDEO)

03.10.2023

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi

Najbolja uloga u karijeri Leonarda Dikaprija: Da li će slavni glumac osvojiti drugog Oskara? (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Najnoviji film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" u svetske bioskope stiže 20. oktobra. Čuveni reditelj je okupio proverenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo Dikaprio i Robert de Niro. Film je odmah nakon premijere u Kanu proglašen remek-delom, a temelji se na istoimenoj knjizi Dejvida Grena.

Profimedia
 

U pitanju je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi. Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI. 

Profimedia
 

Uloga karijere

Dikaprio igra Ernesta Burkharta, a kritičari koji su pogledali film tvrde da je reč o najboljoj ulozi u njegovoj karijeri.

"Ovde postoji ozbiljan potencijal za Oskara, jer Leonardo Dikaprio donosi jednu od svojih najboljih izvedbi svih vremena, s vrhunskim Robertom De Nirom", rekao je Ben Rolf iz Discussing Filma. Dejvid Erlih iz IndieWire-a je napisao: "Najbolja izvedba cele karijere Leonarda Dikaprija."

Profimedia
 

Njoj pripada duša filma

Lili Gledstoun je takođe maestralno odigala ulogu Moli Burkhart. Ester Zukerman iz The Daily Beast-a navodi: "U fokusu su nastupi Dikaprija i De Nira. Zaista je reč o njihovim najboljim ulogama, ali duša filma pripada Lili Gledstoun."

Profimedia
 

Film trenutno ima ocenu od 97 posto na Rotten Tomatoes-u, čime se svrstao među najbolje filmove Skorsezeove karijere, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike