Prvi trejler filma kome svi predviđaju Oskara: Dikaprio u novom remek-delu Martina Skorsezea (FOTO/VIDEO)

07.07.2023

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi

Prvi trejler filma kome svi predviđaju Oskara: Dikaprio u novom remek-delu Martina Skorsezea (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Najnoviji film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" premijerno je prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu, uz najveće ovacije koje su zabeležene na ovoj čuvenoj filmskoj smotri.

Profimedia
 

Drama u trajanju od tri sata i 26 minuta, u kojoj glume Leonardo DikaprioRobert de Niro i Lili Gledstoun, donosi priču o mračnom i uglavnom neistraženom poglavlju američke istorije. Nakon projekcije filma koji je duži od „Titanika“, publika je bila toliko oduševljena da je skočila na noge i aplaudirala devet minuta.

Profimedia
 

Jedan od najvećih favorita za Oskara

„Ubistva pod cvetnim mesecom“ je prvi Skorsezeov vestern i najskuplji film u njegovoj karijeri čiji je budžet premašio 200 miliona dolara. Inače, radi se o jednom od najiščekivanijih filmova godine, za koji se predviđa da će osvojiti mnoge značajne nagrade i biti jedan od glavnih favorita za Oskara.

Profimedia
 

U pitanju je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi, zasnovana na istoimenom romanu Dejvida Grena.

Masovna ubistva zbog nafte

Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Profimedia
 

Film će na Apple striming platformi biti dostupan od 6. oktobra, dok u svetske biskope stiže dvadeset dana kasnije, a sada je objavljen i prvi zvanični trejler.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike