Skorseze otkrio zašto u svim njegovim filmovima igra Leonardo Dikaprio: Tajna je u jednoj osobini slavnog glumca

20.05.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Njih dvojica su upravo snimili svoj sedmi zajednički film

Skorseze otkrio zašto u svim njegovim filmovima igra Leonardo Dikaprio: Tajna je u jednoj osobini slavnog glumca
Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze - Copyright Profimedia

Čuveni reditelj Martin Skorseze danas će na Kanskom festivalu predstaviti svetu svoj novi film „Ubistva pod cvetnim mesecom“ i ujedno će se sa ovim ostvarenjem boriti za prestižnu Zlatnu palmu.

Profimedia
 

U pitanju je prvi vestern i najskuplji film u karijeri ovog reditelja u kome glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Robert De Niro.

Profimedia
 

Ima nešto na njegovom licu i u očima

U susret svetskoj premijeri novog ostvarenja Skorseze je u nedavnom intervjuu za Deadline otkrio zašto u skoro svim njegovim novijim filmovima uvek igra Dikaprio.

- Ono što je kod Lea fantastično i zašto konstantno sarađujemo je to što on često glumački odluta na neka teška, zamršena mesta koja su drugim glumcima gotovo nedokučiva i što na kraju kod njega to sve bude kristalno jasno. Obično se to vidi u njegovoj ekspresiji, na njegovom licu, u očima... To mu uvek kažem - otkrio je Skorseze i dodao:

Profimedia
 

On je prirodan u filmovima. Mogao bih da ga snimim u krupnom planu, dok ni o čemu ne razmišlja, mogao bih da ubacim bila šta u tu scenu, ljudi će reći da je bio sjajan. To je nešto kao Kulešov efekat. Tako nešto možete izvesti sa njim. Ima nešto na njegovom licu kad se kamera zaustavi na njemu. U njegovim očima. Čak i kada se pomeri za milimetar, mi to vidimo. Vrlo je zanimljivo to što se događa sa njim na snimanjima - zaključio je reditelj.

Preporuka Roberta De Nira

Skorseze se osvrnuo i na svoju dugogodišnju saradnju sa Robertom De Nirom, koji mu je i skrenuo pažnju na Dikaprija.  

Profimedia
 

- De Niro mi je rekao: „Slušaj, sad snimam sa tim mladim dečkom, moraš sa njim ponekad da radiš. Taj mali je zaista dobar“. To je bio prvi put da mi je on nekoga preporučio - otkrio je slavni sineasta.

Dikaprio i Skorseze su do sada radili na sedam filmova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike