Ko živ, ko mrtav! Objavljeni datumi premijera tri nova nastavka "Avatara": Holivud u šoku!

28.09.2023

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Šale su počele da pljušte, jer se novi filmovi retko najavljuju duže od tri ili četiri godine, a još manje osam i više

Ko živ, ko mrtav! Objavljeni datumi premijera tri nova nastavka "Avatara": Holivud u šoku!
Copyright Profimedia

Studio Dizni je najavio da će reditelju Džejmsu Kameronu i njegovoj filmskoj ekipi biti potrebno mnogo više vremena za realizaciju nova tri nastavka „Avatara”. Ta vest nije bila veliko iznenađenje, s obzirom na to da su datumi objavljivanja prva dva već mnogo puta pomerani.

Promo/MCF
 

Kako je navedeno u saopštenju, „Avatar 3” je pomeren za godinu dana, sa 20. decembra 2024. na 19. decembar 2025. godine. Ali, mnogi u holivudskim krugovima nisu mogli da veruju kada je Dizni objavio da će četvrti „Avatar”, čija je premijera u bioskopima bila zakazana za 18. decembar 2026, biti objavljen 21. decembra 2029, dok je „Avatar 5”, koji je ranije bio postavljen za 22. decembar 2028, sada pomeren za 19. decembar 2031.

Promo/MCF
 

Šta radite 2031. godine?

Šale su počele da pljušte, jer se novi filmovi retko najavljuju duže od tri ili četiri godine, a još manje osam i više, kao u slučaju „Avatara 5”.

- Počeo sam da šaljem ljudima mejlove sa pitanjem: "Šta radite 2031. godine?”, našalio se jedan distributer. „Rekao sam im, obeležite svoje kalendare”, dodaje drugi distributer. „Nisam čak ni znao šta da kažem.”

Promo/MCF
 

Ako ostavimo humor na stranu, objavljivanje kalendara sa novim filmskim naslovima je ozbiljan posao u trci za najpoželjnije datuma za razne filmske franšize i druge događaja u svetu pokretnih slika, prenosi Politika. Pored poznatih filmova, postalo je uobičajeno da studio izlazi sa projektom bez naslova pre nego što neko drugi zatraži željeni vikend ili prigodan praznik.

Promo/MegaComFilm
 

Dizni je prvi veliki holivudski studio koji je objavio filmove za 2027. godinu i kasnije. Ali, možda neće proći mnogo vremena da im se pridruži još neki drugi studio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike