De Niro, Dikaprio i Skorseze pokorili Kan: Ipak, jedna osoba je ukrala šou! (FOTO/VIDEO)

21.05.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Najiščekivaniji film festivala dobio je devetominutne stajaće ovacije

De Niro, Dikaprio i Skorseze pokorili Kan: Ipak, jedna osoba je ukrala šou! (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio, Martin Skorseze i Robert De Niro - Copyright Profimedia

Najnoviji film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" sinoć je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, uz najveće ovacije do sada. Drama u trajanju od 3 sata i 26 minuta u kojoj glume Leonardo Dikaprio, Robert De Niro i Lili Gledstoun donosi priču o mračnom i uglavnom neistraženom poglavlju američke istorije. Nakon projekcije filma koji je duži od „Titanika“, publika je bila toliko oduševljena da je skočila na noge i aplaudirala devet minuta.

Profimedia
 

Otkriće koje je oduševilo publiku

Kan očigledno voli Leonarda i Skorsezea, koji se vratio na festival prvi put od filma „After Hours“ iz 1985. godine. Dikaprio, De Niro, Džesi Plemons, Gledstounova i Skorseze su prošetali crvenim tepihom pre premijere, odlično raspoloženi uprkos kiši.

Profimedia
 

Kada se film završio, najglasniji krici bili su usmereni na otkriće kako ovog ostvarenja, tako očigledno i ovogodišnjeg Kanskog festivala - glumicu Lili Gledstoun koja je maestralno odigrala ulogu žene iz plemena Osejdž koju je izdao njen pohlepni muž zbog svog bogatstva. Dobila je fantastične kritike i borila se sa suzama dok je publika glasno aplaudirala. Na društvenim mrežama, već su se pojavile informacije da bi ova uloga mogla da joj donese Oskara.

Profimedia
 

Ovacije bi trajale duže

Dok se aplauz nastavljao nakon završetka filma, Skorseze je uzeo mikrofon i obratio se prisutnima:

- Hvala Osejdžima. Svi su povezani sa ovim filmom. Moji stari drugovi Bob i Leo, i Džesi i Lili. Ovo smo snimili pre par godina u Oklahomi. Bilo je to neverovatno iskustvo. Živeli smo u tom svetu - rekao je reditelj.

Profimedia
 

Ovacije bi trajale i duže da Skorseze nije pozvan da se obrati prepunoj sali. Nastavio je da govori „hvala“ dok je publika neprestano aplaudirala. Stojeći oko Skorsezea, glumci koji su igrali članove plemena Osejdž brisali su oči, preplavljeni emocijama.

Film je počeo sa 45 minuta zakašnjenja, ali to nikog nije uznemirilo. Na kraju krajeva, „Ubistva pod cvetnim mesecom“ je najiščekivaniji film ovogodišnjeg festivala i jedan od onih trenutaka kada Holivud šalje svoje najveće zvezde na jug Francuske da proslave umetnost i sjaj filmskog stvaralaštva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike