Oskarovska groznica je počela: Među favoritima u jednoj kategoriji veliko iznenađenje (VIDEO)

25.09.2023

08:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Pet filmova imaju veliku šansu da osvoje zlatnu statuu za najbolji scenario

Oskarovska groznica je počela: Među favoritima u jednoj kategoriji veliko iznenađenje (VIDEO)
Copyright Profimedia

Iako nas od dodele Oskara deli skoro pola godine, nakon što su održani svi ključni filmski festivali, ali i posle čitavog niza zapaženih bioskopskih premijera, već se uveliko prave prognoze o tome ko ima najveće šanse da osvoji najvažnije priznanje u svetu sedme umetnosti.

Profimedia
 

Magazin IndieWire bavio se scenarijima, a nakon detaljnije analize njihovih autora, izdvojilo se pet filmova. Treba istaći da nisu u pitanju adaptacije, već isključivo filmovi koji bi mogli da budu u konkurenciji za Oskara za najbolji originalni scenario.

"Barbi", Anderson, Aflek...

Među favoritima je tako scenario za novo ostvarenje Vesa Andersona “Asteroid City”, koji je, zajedno sa njim, pisao i Roman Kopola.

Sasvim očekivano, u užem krugu je i "Barbi” za koji je scenaro uz Gretu Gervig, pisao i njen suprug, jedan od najplodonosnijih scenarista današnjice, Noa Baumbah.

Velike šanse ima i biografska drama “Air”, koju je režirao Ben Aflek, a scenarista je Aleks Konveri. U pitanju je film koji govori o nastanku brenda Air Jordan.

Jedan od favorita je i nedavno predstavljena drama “The Holdovers”, sa Polom Đamatijem u glavnoj ulozi. Ostvarenje u režiji Aleksandera Pejna rađeno je prema scenariju Dejvida Hemingsona.

Na kraju sledi možda i najveće iznenađenje - film “Past Lives”. Reč je o romantičnoj drami koja predstavlja rediteljski debi korejsko-kanadske umetnice Selin Song, koja je sama pisala i scenario na bazi događaja iz sopstvenog života.

96. dodela Oskara biće održana 10. marta 2024. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike