Met Dejmon i Ben Aflek u filmu "Air": Dirljiva priča o neverovatnom košarkaškom fenomenu (FOTO/VIDEO)

25.02.2023

16:30

0

Podsećanje na osamdesete godine prošlog veka i jednu veliku sportsku sudbinu

Met Dejmon i Ben Aflek u filmu "Air": Dirljiva priča o neverovatnom košarkaškom fenomenu (FOTO/VIDEO)
Ben Aflek i Met Dejmon - Copyright Profimedia

Film "Air" otkriva neverovatno partnerstvo ​​između najvećeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana i Najkove novonastale košarkaške divizije koja je napravila revoluciju.

Ugovor koji je Najki sklopio sa legendarnim košarkašem, u trenutku kada se nalazio na trećem mestu najuspešnijih sportskih brendova, pokrenuo je svetsku savremenu industriju sportskih patika vrednu više milijardi dolara.

Profimedia
 

Rizik koji će uticati na dve karijere

Film nas vraća u period osamdesetih godina, a Met Dejmon tumači lik Sonija Vakara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvezdom Majklom Džordanom.

Ova dirljiva priča prati rizik koji će definisati karijeru jednog nekonvencionalnog momka i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena.

Profimedia
 

Beskompromisna majka koja zna vrednost talenta svog sina

Ben Aflek je u ulozi suosnivača Najka, legendarnog Fila Najta, Džejson Bejtman je u ulozi Roba Strasera – direktora marketinga Najka, dok je Vajola Dejvis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrednost neizmernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

Profimedia
 

U filmu pratimo Vakarovo nastojanje da stekne poverenje Džordanove porodice, trenera i najbližih saradnika sa namerom da uveri tada veoma mladu NBA zvezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor- ugovor koji je Najku osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odeće i obuće danas.

Profimedia
 

„Air“ stiže u naše bioskope u aprilu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike