Sandra Bulok u središtu skandala, traže da joj oduzmu Oskara: Film "Mrtav ugao" čista laž? (VIDEO)

19.08.2023

17:30

0

Zahvaljujući ovoj ulozi dospela je među najplaćenije glumice

Sandra Bulok u središtu skandala, traže da joj oduzmu Oskara: Film "Mrtav ugao" čista laž? (VIDEO)
Sandra Bulok - Copyright Profimedia

Sandra Bulok je za ulogu u filmu "Mrtav ugao" iz 2009. godine dobila prvog Oskara, a zahvaljujući tom filmu postala najplaćenija glumica.  

Film je zasnovan na istinitoj priči, koja je fokusirana na igrača američkog fudbala, Majkla Ohera, kojeg je usvojio situirani bračni par Tuohijevi.

Sandra Bulok, Profimedia
 

Film "Mrtva ugao" je jedan od najkomercijalnijih filmova svih vremena. Međutim, skoro 15 godina kasnije, došlo je do potpunog preokreta

Koristili njegovo ime da bi stekli prihode

Majkl Oher tvrdi da je ceo film laž. Prema njegovoj tvrdnji, porodica ga nije ni usvojila, samo su ga uzeli pod svoje starateljstvo i koristili njegovo ime da bi stekli velike prihode.

Posle filma "Mrtvi ugao", Majkl tvrdi da nije dobio ništa, dok su na primer, Tuohijevi, uključujući njihovu biološku decu, imali koristi od zarade.

Profimedia
 

U tužbi od 14 stranica, podnetoj ostavinskom sudu u okrugu Šelbi u Tenesiju, navodi se da ga Šon i Li En Tuohi, koji su Ohera doveli u svoj dom kao srednjoškolca, nikada nisu usvojili.

Umesto toga, manje od tri meseca nakon što je Oher napunio 18 godina 2004. godine, navodi se u tužbi, par ga je prevario da potpiše dokument kojim su postali njegovi staratelji, što im je dalo zakonska ovlašćenja da sklapaju poslovne dogovore u njegovo ime.

Nije dobio ni dolar od filma

U tužbi se dalje navodi da su Tuohijevi iskoristili svoju moć da sklope sporazum koji je njima i njihovoj biološkoj deci isplatio milione dolara honorara od filma nagrađenog Oskarom koji je zaradio više od 300 miliona dolara.

Sam Oher nije dobio ništa za priču a toga bez njega ne bi bilo.

Profimedia
 

Godinama nakon toga, Tuohijevi su nastavili da nazivaju 37-godišnjeg Ohera svojim usvojenim sinom i koristili su tu tvrdnju da promovišu svoju fondaciju, kao i rad Li Ane Tuohi kao autora i motivacionog govornika.

Delikatna situacija za Sandru Bulok

U filmu je prikazano da je Oher rođen u disfunkcionalnoj porodici sa još 11 dece.

Njegova majka je bila narkomanka, a Majkl je završio u hraniteljskom domu kada je imao 10 godina. Živeo je na ulici i sa različitim porodicama, ali je ubrzo postalo jasno da ima veliki talenat za američki fudbal. Preko svojih drugova iz razreda došao je i u blizak kontakt sa porodicom Tuohy, koja ga je usvojila.

Profimedia
 

S druge strane, tvrdnja da bi film zapravo mogao biti prevara dovodi čak i Sandru Bulok, koja igra majku, u veoma delikatnu situaciju. Obožavaoci sada traže da se glumici oduzme Oskar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike