Šta nas sve čeka u novoj sezoni Madlenianuma: Brodvejski mjuzikli, komedija o braku, "Staklena menažerija"... (FOTO)

20.09.2023

12:45

0

Dramski sektor priprema dve premijere i jednu obnovu

Šta nas sve čeka u novoj sezoni Madlenianuma: Brodvejski mjuzikli, komedija o braku, "Staklena menažerija"... (FOTO)
Predstava "Godišnjica" - Copyright Promo/Đorđe Tomić

Obnovom koncerta-predstave "Svetlosti pozornice" u Madlenianumu 22. septembra počinje nova pozorišna sezona.

Umetnički direktor Opere i baleta, Madlenianuma, Andrej Rackov, na konferenciji za novinare, u Hotelu Zepter je najavio obnovu koncerta-predstave "Svetlosti pozornice", sa kojim će 22. septembra u 19.30 časova, biti otvorena sezona.

Zoran Škrbić
 

U ovom projektu, koji je premijerno izveden 2020. godine, debituje Vasa Stajkić, bariton.

On će imati još jedan debi ove sezone, pojaviće se kao Bobine u "Pariskom životu", tako da će biti jedan od retkih pevača koji će pevati dve potpuno različite uloge u istoj predstavi.

Obnova brodvejskog mjuzikla "Poslednjih 5 godina"

Rackov je pomenuo i obnovu brodvejskog mjuzikla "Poslednjih 5 godina", koji će svoju premijernu obnovu imati 27. oktobra, a pored dosadašnjih pevača i neki novi mladi ljudi će se oprobati u ovom muzički i scenski veoma složenom brodvejskom hitu.

Za kraj najavio je premijeru mjuzikla "Company",  za koji je Madlenianum nedavno dobio licencu i koga režira Nebojša Bradić.

Zoran Škrbić
 

Dramski sektor ove sezone priprema dve premijere i jednu obnovu, o čemu je pričala direktorka Drame Ana Radivojević Zdravković.

Komedija "Godišnjica", čija nas premijera očekuje 18. oktobra je savremeni američki komad o nesnalaženjima u braku i svim izazovima koji on nosi.

Kako je rekla glavna glumica komada Vanja Milačić, komad na prvi pogled izgleda sladak, ali veoma je gorak zbog ključnih životnih činjenica koje razotkriva.

Rajko Simić
 

Njen lik Mimsi je nepokolebljiva u svojoj ljubavi. Kako kaže reditelj komada, Petar Jovanović, koji se veoma pohvalno izrazio o saradnji sa Madlenianumum, ovo je sve samo ne romantična komedija, jer iako će publika uživati u zabavnoj igri glavnih aktera, koje pored Vanje tumače glumci: Ljubinka Klarić, Stefan Budndalo, Srđan Karanović, Tamara Aleksić I Ljubomir Bulajić, predstava otkriva naše zablude o braku i partnerskim odnosima.

Povratak "Nane"

Ana Radivojević je pomenula povratak velike predstave na Veliku scenu Madlenianuma, sagu o društvenom mulju iz pera Emila Zole i u dramatizaciji Spasoja. Ž Milovanovića - "Nanu".

Predstava koja nije imala prilike da se dovoljno izigra zbog pandemije, upravo je rediteljka predstave Ivana Vujić istakla važnost negovanja komada i neki normalan rast predstave od premijere do dugovečnog igranja.

Ivana je mnoge predstave režirala na scenama Madlenianuma, a najdugovečnija dramska predstava Madlenianuma je drama "Frida Kalo", sa kojom je upravo Vanja Milačić započela saradnju sa našom kućom, je još uvek na repertoaru Male scene.

Promo/Rajko Simić
 

Srećni smo da se Vanja Milačić oprobala i u našim muzičkim predstavama, a ona je i jedna od pripadnika velikog ansambla drame "Nana", koja se premijerno obnavlja 1. decembra.

Licenca za mjuzikl čuvenog Stivena Sondhajma

Ivana Vujić će u drugoj polovini sezone režirati i dramu Tenesi Vilijamsa "Staklena menažerija" na Maloj sceni, čija se premijera očekuje 30. marta.

Ivana je istakla da se u ovoj godini obeležava 40 godina od smrti ovog velikog dramskog pisca, „američkog Čehova” kako ga je ona nazvala.

Promo / Srđan Doroški
 

Na kraju konferencije prisutnim novinarima se obratio Nebojša Bradić sa eksluzivnom vešću da je Madlenianum dobio licencu za mjuzikl Company, čuvenog Stivena Sondhajma, i to samo dve godine posle njegovog rivajva na Brodveju.

Madlenianum/Duško Filipović
 

Ovaj netipični mjuziklu spada u podvrstu „koncept mjuzikla", dakle onih koji nemaju klasičnu radnju, već su usmereni na određeni problem i omogućavaju publici da se simultano fokusira na različite karaktere i radnje.

Radnja se vrti oko momka koji u svojoj 35, na dan rođendana shvata da je singl, dok su njegovi prijatelji u srećnim brakovima. Da li je baš tako saznaće publika Madlenianuma 9. marta 2024. kada je planirana premijera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike