Ovacije za ples koji je očarao publiku: Premijera predstave "Femine" u Madlenianumu (FOTO)

03.07.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je aplauzima ispratila ovaj plesni diptih poznatih koreografkinja u regionu, u izvođenju igračica iz Srbije i Slovenije

Ovacije za ples koji je očarao publiku: Premijera predstave "Femine" u Madlenianumu (FOTO)
Copyright Promo/Belkisa Beka Abdulović

Plesna predstava “Femine”, u koreografiji Rite Gobi iz Mađarske i Aleksandre Madsen iz Hrvatske, koja je premijerno izvedena u Novom Sadu 29. juna, na sceni Kulturne Stanice Barka, imala je jednako zapaženu i ovacijama nagrađenu beogradsku premijeru na sceni Madlenianuma u Zemunu.

Promo/Belkisa Beka Abdulović
 

Publika je aplauzima ispratila ovaj plesni diptih poznatih koreografkinja u regionu, u izvođenju igračica iz Srbije i Slovenije.

Pet igračica (Katarina Bućić i Tijana Ostojić iz Srbije, Patricija Crnković, Tjaša Bucik i Neža Banovec iz Slovenije) snažnu i tehnički zahtevnu koreografiju su vrhunski interpretirale u prepletu ideja koreografkinja i njihovom međusobnom dijalogu, transformišući lični i kulturni identitet, susrećući se s konceptom besmisla na različitim nivoima živlјenja.

Promo/Belkisa Beka Abdulović
 

Nada i apsurd

U nekom trenutku, kroz osećaj vlastite raselјenosti, kako unutrašnje tako i spoljašnje, prihvatile su taj mehanizam s jedne strane kao nadu, a s druge, kao apsurd. One su publici demonstrirale snažnu izvođačku tehniku kao i promociju nove mlade ženske snage savremene plesne scene.

Autor muzike je David Nik Lipovac, kostim za predstavu je uradio SvarogArt, a asistenti koreografkinja su Ognjen Vučinić i Mojca Majcen.

Diptih “Femine” je realizovan u produkciji Instituta za umetničku igru, u sklopu autorskog projekta plesačice Mojce Majcen uz saradnju sa Balkan Dance Projektom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike