Zlatan Vidović u Somboru nagrađen za uloge u tri filma: Glumac budućnosti! (FOTO)

16.07.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Na filmskom festivalu je trijumfovalo ostvarenje "Ovuda će proći put"

Zlatan Vidović u Somboru nagrađen za uloge u tri filma: Glumac budućnosti! (FOTO)
Zlatan Vidović - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Ostvarenje „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović dobitnik je nagrade "Ernest" za najbolji film Somborskog filmskog festivala. Glumica Jana Bjelica je osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu, dok je glumac Zlatan Vidović dobio posebno priznanje za upečatljiva glumačka ostvarenja u tri filma.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Za sve nas koji dolazimo"

Nina Ognjanović, autorka filma je povodom nagrade izjavila: 

- Bila nam je čast da prikažemo film na otvaranju Somborskog filmskog festivala. Atmosfera je bila divna, a domaćini izuzetno topli i gostoljubivi prema ekipi i glumcima koji su prisustvovali. Ove nagrade su samo zaokružile festivalsko iskustvo na najlepši mogući način“.

- Želela bih da se zahvalim Somborskom filmskom festivalu i žiriju festivala, pre svega na poruci koju su ovogodišnjim sloganom poslali "Za sve nas koji dolazimo", upravo oslanjajući se na one koji su bili, i one koji su tu. Želim da nam ovakve nagrade, pored pohvale, budu i obaveza da nastavimo da stvaramo. A za sve vas koji ste tu, hvala na podršci koju nam pružate - istakla je Jana Bjelica.

Tanjug/Rade Prelić
 

"Timski sport"

Glumac Zlatan Vidović je povodom posebnog priznanja za tri ostvarenja kazao:

- Veoma mi je drago i počastvovan sam zbog ove nagrade, jer je to u suštini nagrada za ekipe ovih filmova u kojima sam igrao, a to su mladi ljudi pred kojima je budućnost i sjajne karijere, i baš zbog toga mi je ova nagrada posebna, jer sam radio sa takvim ljudima i na taj način napravio ovaj rezultat. Hvala svima koji su učestvovali u ovim filmovima. Ovo je zajednička nagrada svih nas jer je film, što ja kolokvijalno volim uvek da kažem, "timski sport“.

Promo/Pointless Films
 

Podsetimo „Ovuda će proći put“ svetsku premijeru je imao na Slamdance festivalu u Americi gde je dobio nagradu publike i specijalnog priznanje žirija, dok je domaća premijera održana na ovogodišnjem beogradskom FEST-u, na kom je film osvojio nagradu publike. Film je nagrađen i na Internacionalnom filmskom festivalu Riviera u Sestri Levante, u Italiji, gde je osvojio nagradu studentskog žirija, dok je na festivalu Mammoth Lakes u Kaliforniji ostvarenje Nine Ognjanović dobilo dve nagrade, nagradu publike i žirija za najbolji film. Autorka ostvarenja dobitnica je i nagrade za najboljeg reditelja debitanta na nedavno održanom Ravno selo festivalu.

Pointless Films/ Promo
 

Srpska publika će priliku da pogleda film imati u bioskopima širom Srbije na jesen ove godine.

Stranac i autoput

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Pointless Films/ Promo
 

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila. Pored Bjelice i Vidovića, u filmu igraju i Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike