Jana Bjelica i Zlatan Vidović u vrtlogu ljubavi i opasnosti: "Ovuda će proći put" otvara Somborski filmski festival (FOTO/VIDEO)

19.06.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je univerzalna priča o potrebi za promenom kao i otporu koji ta ista potreba stvara

Jana Bjelica i Zlatan Vidović u vrtlogu ljubavi i opasnosti: "Ovuda će proći put" otvara Somborski filmski festival (FOTO/VIDEO)
Film "Ovuda će proći put" - Copyright Promo/Pointless Films

Nagrađivano filmsko ostvarenje Nine Ognjanović „Ovuda će proći put“ otvara ovogodišnje izdanje Somborskog filmskog festivala koji se održava pod sloganom „Za one koji dolaze“.

Nakon svetske premijere na Slamdance festivalu u Americi, gde je ovenčan nagradom publike i specijalnim priznanjem žirija, i domaće premijere na ovogodišnjem beogradskom FEST-u, na kom je takođe osvojio nagradu publike, film stiže pred publiku Somborskog filmskog festivala i to pre ulaska u bioskopske sale širom Srbije.

Pointless Films/ Promo
 

Zaljubljivanje, tenzija, sukob

Prvenac rediteljke Nine Ognjanović donosi univerzalnu priču o potrebi za promenom kao i otporu koji ta ista potreba stvara. Radnja filma prikazuje izolovano selo u Srbiji čiji meštani žive mimo modernog sveta u sopstvenoj stvarnosti, sa sopstvenim vrednostima, trudeći se da takvu atmosferu zadrže. Neočekivana poseta neznanca Novog (Zlatan Vidović), koji najavljuje moguću izgradnju puta, promeniće živote meštana, a naročito devojke Jane (Jana Bjelica), što će kulminirati zaljubljivanjem, tenzijom ali i sukobom. Idilični prizori prirode i mira zabačenog sela pretvoriće se u opasno okruženje.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Promo/Pointless Films
 

Film je svoj uspeh potvrdio i nedavnim priznanjima u okviru 7. Međunarodnog filmskog festivala u Rivieri u Italji, kao i Nagradom publike i Nagrade žirija za najbolji film na festivalu Mammoth Lakes u Kaliforniji.

U Somboru u okviru Glavnog programa

Film „Ovuda će proći put“ biće prikazan 11. jula, u 21 sat, u Atrijumu Gradske kuće u Somboru u okviru Glavnog programa.

Pointless Films/ Promo
 

Somborski filmski festival održava se u periodu od 8. do 14. jula ove godine, s tim što su prvi dani rezervisani za predfestivalski program (8, 9, 10. jul), nakon čega se nastavlja sa Festivalskim programom koji se sastoji od više celina - Glavni program, Selekcija filmova mladih autora, Panorama mađarskog filma i prateći program u okviru koga je Kada bi Sombor bio Holivud i drugo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike