Jana Bjelica otkriva od čega je najviše strahovala u novom filmu: Imala sam veliki problem (FOTO/VIDEO)

24.02.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Izazov mi je bio da prikažem priču koja mi se lično desila“, ističe glumica

Jana Bjelica otkriva od čega je najviše strahovala u novom filmu: Imala sam veliki problem (FOTO/VIDEO)
Film "Ovuda će proći put" - Copyright Promo/Pointless Films

U susret 51. FEST-u, glumica Jana Bjelica govorila je o svojoj ulozi u filmu "Ovuda će proći put" rediteljke Nine Ognjanović, koji će biti prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu.

Bjelica u ovom ostvarenju tumači lik Jane, koja ima 18 godina, a priča je bazirana oko odluke da mlad čovek u jednom trenutku mora da preseče i odluči da li će život nastaviti u sredini u kojoj je bio do tada ili krenuti neutabanim putem.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Mlada otišla od kuće

Glumici je tema bila interesantna s obzirom na to da je i sama jako mlada otišla od kuće, sa 17 godina.

- Mislim da je jako važno baviti se temom odlaska mladog čoveka, jer je budućnost sama po sebi poprilično neizvesna. Vi kao mlad čovek imate potrebu da ubrzate taj trenutak, kada ćete se osamostaliti - navela je glumica za Tanjug.

Promo/Pointless Films
 

"Ovuda će proći put" je nagrađen na nedavnom održanom američkom festivalu Slamdens, a Bjelica ističe da je film specifičan, i da su u ekipi strahovali "kako će biti prihvaćen, da li će ga razumeti kao ovde".

- Nagrada žirija je došla kao veliko iznenađenje. Uvek je lep trenutak, zato što osetite da je neko procenio da je trud koji ste uložili bio vredan - otkriva glumica.

Priča koju je doživela

Prema njenim rečima, razumevanju američke publike doprinela je univerzalna poruka, ali je "humor koji prožima film bliži našoj publici".

- Izazov mi je bio da prikažem priču koja mi se lično desila. Posmatram to sada sa distance, prošlo je određeno vreme, ali bilo mi je važno da se vratim u trenutak kada sam i sama morala da donesem sličnu odluku - naglasila je Bjelica.

Promo/Pointless Films
 

Pošto joj je lična dilema bila veliki problem, glumica je u filmu morala da pokaže "hrabrost koja mora da postoji kad ste mlad čovek", jer "reč borba je vezana za mlade ljude".

- Kad je naša budućnost neizvesnija nego ikad i potvrda vašeg rada dolazi sporo i neočekivano, potreba da se ono što se oseća iznutra sprovede za mene je bio najveći i najvažniji izazov, kada je ovaj projekat u pitanju - zaključila je glumica.

Pointless Films/ Promo
 

Autoput i stranac

Radnja filma „Ovuda će proći put“ smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Promo/Pointless Films
 

Pored Jane Bjelice, u filmu igraju i Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike