24sedam sa "Maratoncima" na Paliću: Ko je napravio fušeraj na klupi i šta je uradila Mira Banjac (FOTO/VIDEO)

16.07.2023

12:00

1

Laureat nagrade "Aleksandar Lifka", Bogdan Diklić, dobio je svoju klupu među ostalim velikanima u Palićkom parku

24sedam sa "Maratoncima" na Paliću: Ko je napravio fušeraj na klupi i šta je uradila Mira Banjac (FOTO/VIDEO)
Klupa Bogdana Diklića na Paliću - Copyright Promo/Bojana Bačić

Svanulo je sunčano jutro na Paliću, a stari drugari "Maratonci" Bogdan Diklić i Dušan Kovačević našli su se na doručku i kafi u kafani, gde je zabavu iznenada rešila da im pokvari Mira Banjac. Kada se legendarna glumica pojavila, čini se da je zvezda festivala Diklić u svom maniru prokomentarisao "što su me slikali, slikali su me".

Šalu na stranu, prvog dana Palićkog festivala, laureat nagrade "Aleksandar Lifka", Bogdan Diklić, dobio je svoju klupu među ostalim velikanima u Palićkom parku. Nakon susreta sa Mirom, svi su se uputili do klupe na koju je stavljena pločica sa imenom Bogdana Diklića.

Promo/Bojana Bačić
 

Ko je napravio fušeraj?

Dušan Kovačević je rešio da se "ugura preko veze" i podeli klupu sa "starim Maratoncem".

Međutim nastao je problem, jer pločica nije bila dobro nameštena, i "svađa" oko toga ko je napravio fušeraj i koliko zapravo košta klupa. A pošto se pločica neće sama od sebe namestiti, Miroslav Mogorović i Radoslav Zelenović su se latili posla.

Promo/Bojana Bačić
 

Na kraju, posao je obavljen i Diklić je konačno sa Kovačevićem mogao da sedne na svoju klupu, dok su Zelenović i Mogorović iskoristili momenat i slikaju se sa njima. 

Naravno da je ovaj svečani čin kojim laureat nagrade dobija svoju klupu protekao u šali i humoru koji su svojstveni Dušanu Kovačeviću i svima onima koji su radili sa njim, a Paliću i samom festivalu ostala je trajna uspomena na ljude koji svojim delima obeležavaju kinematografiju ovih prostora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike