Šokantna propast "Indijane Džonsa" u bioskopima širom sveta: Šta je pošlo po zlu? (FOTO/VIDEO)

10.07.2023

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Da film neće ostvariti veliki uspeh moglo se zaključiti nakon svetske premijere u Kanu, kada su kritike bile poražavajuće

Šokantna propast "Indijane Džonsa" u bioskopima širom sveta: Šta je pošlo po zlu? (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Film „Indijana Džons i artefakt sudbine“ nedavno je počeo da se prikazuje u svetskim bioskopima i u Americi je stigao do prvog mesta top liste gledanosti. Međutim, zaradio je samo 60 miliona dolara što je ispod svakog očekivanja, naročito ako se zna da se radi o jednom od najskupljih filmova ikada snimljenih. Budžet je iznosio 295 miliona dolara i to bez troškova marketinga koji će sigurno biti još 100 miliona.

Profimedia
 

U ostatku sveta film je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 70 miliona dolara, što je ukupno 130 miliona. Radi se o bruto iznosu koji se deli između vlasnika bioskopa i producenata. Taj rezultat je lošiji od onog koji je ostvario film „The Flash“ koji je u prvom vikendu zaradio 139 miliona u bioskopima širom sveta, ali je koštao 100 miliona dolara manje.

Profimedia
 

U Kini nikada ranije nije prikazan

Posebno veliko razočaranje dogodilo se na kineskom tržištu gde je film tokom prvog vikenda zaradio samo 2,3 miliona dolara. Problem s kineskim tržištem leži u tome što prva četiri dela ove franšize u Kini nikada nisu prikazana, tako da tamo ne postoji publika koja je nostalgična za likom slavnog arheologa.

Da film neće ostvariti veliki uspeh moglo se zaključiti nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Kanu, kada su kritike bile poražavajuće, navodi Nacional. Na Rotten Tomatoes-u film ima 68 posto pozitivnih kritika, dok mu je na web stranici IMDb ocena 6,9 od 10.

Profimedia
 

U svetske bioskope je stigla "Nemoguća misija 7", a uskoro će premijere imati i dva najiščekivanija filma godine - "Barbi" i "Openhajmer", zbog čega se očekuje da "Indijana Džons" neće imati većeg uspeha, posebno ne na duže staze.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike