Margo Robi htela da odustane od filma "Barbi": Jedan uslov je morao da bude ispunjen!

06.07.2023

13:15

0

Za ulogu u ovom ostvarenju dobila je neverovatan honorar od 12,5 miliona dolara i time postala najplaćenija glumica Holivuda

Margo Robi htela da odustane od filma "Barbi": Jedan uslov je morao da bude ispunjen!
Copyright Profimedia

Kao što je Barbika mnogo više od lepe lutke sa uskim strukom i velikim grudima, tako je i film "Barbi" mnogo više od blokbastera koji treba da podigne popularnost najpoznatijoj lutki na svetu.

Jedan od najiščekivanijih filmova ovog leta je film "Barbi" sa Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama. Istina, "Barbi" će imati žestokog konkurenta ovog leta u sedmom delu "Nemoguće misije".

Profimedia
 

Margo Robi je za ulogu u ovom filmu dobila neverovatan honorar od 12,5 miliona dolara i time postala najplaćenija glumica Holivuda. Jedan od uslova da igra u ovom filmu je bio i ispunjenje njenog sna iz detinjstva, da bude izgrađena posebna barbikina kuća iz snova, što joj je rediteljka Greta Gervig vrlo rado ispunila.

Zamalo odustala od filma

Međutim, Margo je imala još jedan zahtev i to onaj glavni, bez čijeg ispunjenja nikako ne bi prihvatila ulogu. Ona je zahtevala da ne bude jedina Barbika u filmu, otkrila je u intervjuu za Time.

Ideja o snimanju filma o popularnoj lutki je nastala još 2009. godine.

Profimedia
 

Pre nego što su počeli pregovori sa Margo, u opticaju su bila druga imena poput En Hatavej i Ejmi Šumer.

Danas postoji 175 različitih Barbika

Jedan od razloga zašto se fabrika igračaka Mattel dugo opirala ideji snimanja filma je i taj što je naporno radila na tome da modernizuje brend, i pozicionira ovu popularnu lutku kao brend koji ne simbolizuje samo jedno telo, jednu ličnost i jednu ženu.

Danas postoji 175 različitih Barbika, sa različitim kombinacijama oblika tela, boja kože i tipova kose.

Profimedia
 

Pa, ipak, na kraju imamo Margo koja se na posteru za film pojavljuje kao jedina Barbika.

Glumica kao "most" među lutkama

Predstavnik kompanije igračaka tvrdi da Robi mora da bude sinonim za ovu lutku, zbog mnogih koji nisu ispratili promenu evolucije Barbike, a da je ova glumica samo "most" između svih ostalih Barbika.

Profimedia
 

Sama glumica je bila polaskana što su producenti izabrali baš nju, ali ona nikad ne bi pristala da igra u filmu u kojem bi bila jedina lutka ove vrste.

Profimedia
 

- Da Mattel nije uključio više Barbika u film, odustala bih od uloge. Niko ne bi trebalo da pomisli dok gleda film: "Ovo je jedina verzija Barbike, i žene bi trebalo da izgledaju ovako" - zaključila je glumica.

Film u svetske bioskope stiže 21. jula. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike