Kontroverzna priča o tvorcu atomske bombe: 17 kilometara filmske trake, 3D efekat bez naočara i oznaka R (VIDEO)

05.06.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U glavnoj ulozi je Kilijan Marfi

Kontroverzna priča o tvorcu atomske bombe: 17 kilometara filmske trake, 3D efekat bez naočara i oznaka R (VIDEO)
Copyright Profimedia

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, spektakularni projekat reditelja Kristofera Nolana "Openhajmer" u svetske bioskope stiže 21. jula.

Film prati život i rad kontroverznog fizičara Roberta Openhajmera, koji je zaslužan za kreiranje atomske bombe. Radnja je bazirana na biografskom romanu „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“.

Profimedia
 

Filmska traka teška 300 kilograma

U pitanju je najduže ostvarenje u Nolanovoj karijeri jer film traje skoro tri sata, a Associated Press navodi da su snimljeni materijali još duži i da je filmska traka dugačka preko 17 kilometara i teška oko 300 kilograma.

Profimedia
 

Nolan je ispričao da su jasnoća i oštrina slike u ovom filmu do sada "bez presedana" i da je zahvaljujući 70-milimetarskom Imax filmu, postigao "3D efekat bez naočara".

Eksplozija bez vizuelnih efekata

Njegovi filmovi su i ranije bili kritikovani kao preglasni, ali je sada verovatno dodatno pomerio granicu, prikazivanjem Triniti testa, koji je bio prva detonacija nuklearnog oružja u istoriji, prenosi Varajeti.

- Znali smo da ovo mora da bude izuzetno - otkrio je Nolan ispričavši i da je uspeo da simulira eksploziju atomske bombe bez oslanjanja na vizuelne efekte.

Profimedia
 

Ipak, film je dobio oznaku R, što znači da njegovo prikazivanje nije dozvoljeno deci mlađoj od 17 godina bez prisustva roditelja.

U glavnoj ulozi je Kilijan Marfi, a igraju još i Emili Blant, Met Dejmon, Robert Dauni Džunior, Florens Pju, Geri Oldman, Rami Malek, Ben Aflek i Kenet Brana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike