Gal Gadot je nova Kleopatra: Zašto nijedna makedonska glumica nije mogla da igra čuvenu kraljicu?

03.07.2023

19:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Nadolazeći film se već našao na meti kritika, prvenstveno zbog izbora glavne glumice

Gal Gadot je nova Kleopatra: Zašto nijedna makedonska glumica nije mogla da igra čuvenu kraljicu?
Gal Gadot - Copyright Profimedia

Uprkos neizvesnostima koje prate razvoj biografskog filma o Kleopatri, izraelska glumica i producentkinja Gal Gadot je u nedavnom intervjuu za Vogue Hong Kong otkrila svoj entuzijazam i posvećenost ovom projektu. Gadot, poznata po ulozi Čudesne žene, ulazi u cipele čuvene vladarke Kleopatre. Iako ovaj projekat okružuju kontroverze i promene u kreativnom timu, glumica je naglasila da planira da ispravi pogrešnu percepciju o slavnoj egipatskoj kraljici.

Profimedia
 

- Izrael se graniči sa Egiptom, zbog čega sam odrastala uz priče o Kleopatri. Čudesna žena je fiktivni snažan ženski lik, ali Kleopatra je zaista postojala - rekla je Gadot koja želi da proširi sliku o Kleopatri i prikaže je kao pionira svog vremena, jer je dosad predstavljana isključivo kao zavodnica.

Pravda za Kleopatru

- Ova žena je bila godinama ispred svog vremena. Egipat i ono što je Egipat bio tada u nekim aspektima je naprednije od današnjice. Jako sam strastvena oko njene priče i želim da donesem pravdu njenom liku i nasleđu koje je ostavila - ističe glumica.

Otkako je Peti Dženkins, koja je trebalo da režira ovo ostvarenje, odustala od projekta, razvoj ovog filma je stao. Gadot je pohvalila scenario, za koji se veruje da je dovršen u novembru 2021. godine, ali još uvek nije poznato ko ga je napisao, navodi ScreenRant, prenosi index.hr.

Profimedia
 

Bez uspeha u traženju makedonske glumice

Nadolazeći film se već našao na meti kritika, prvenstveno zbog odluke da Gal igra Kleopatru, jer mnogi veruju da je trebalo izabrati glumicu druge rase. Glumica je na kritike odgovorila da je Kleopatra bila Makedonka i da je produkcijski tim originalno tražio makedonsku glumicu koja bi odgovarala ulozi. Pošto nisu uspeli da je pronađu, odlučili su se za nju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike