Lažna scena u "Titaniku": Obožavateljka slučajno otkrila "prevaru" (VIDEO)

06.07.2023

20:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Na prvi pogled sve je savršeno, ali krupni plan je pokazao da to nije bila baš slika iz "stvarnog života"

Lažna scena u "Titaniku": Obožavateljka slučajno otkrila "prevaru" (VIDEO)
Copyright Profimedia

Kultni "Titanik" jedan je od najuspješnijih filmova svih vremena, a na popularnosti nije izgubio ni danas, 25 godina od izlaska. Hit film sa Leonardom Dikapriom i Kejt Vinslet u glavnim ulogama pojavio se u bioskopima 1998. godine i munjevito osvojio svet, stekavši vojsku obožavalaca. 

Jedan fanatični ljubitelj ovog ostvarenja Džejmsa Kamerona nedavno je ukazao na ogroman propust u produkciji. Iako je očigledno da se grafika i te kako poboljšala tokom godina, obožavaoci nisu mogli da veruju koliko je jedna scena lažna, pa su se oglasili na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje zapažanje.

Profimedia
 

Uprkos tome što u većem delu filma vidimo stvarne glumce i stvarnu scenografiju, Kameron se odlučio za kompjuterski generisanu sliku u brojnim scenama i malo je reći da je jedna rekonstrukcija bila daleko od realne, kao što je jedan fan upravo otkrio, prenosi Jutarnji list.

Sve savršeno ali samo na prvi pogled

Sporna scena odvija se kratko nakon što "Titanik" isplovljava za Ameriku. Dok kamera prelazi preko broda pre nego što se zaustavi na kapetanu, gledateljka je primetila da stvari nisu baš tako realne kako se čuveni reditelj nadao. Na prvi pogled sve je savršeno, ali u današnjem svetu specijalnih efekata i ekrana visoke rezolucije, krupni plan je pokazao da to nije bila baš slika iz "stvarnog života". Kako brod u sceni ulazi na ekran, jasno je da CGI slike nisu tako vrhunske kao što se mislilo.

 

 

U objavi na TikToku, korisnica po imenu Džes podelila je fotografije uz izjavu: "Ovo je lažno. O, Bože. "Titanik" sam pogledala milion puta i tek sada sam shvatila koliko je ova scena lažna".

I drugi obožavaoci filma ubrzo su se uključili u raspravu i kroz smeh komentarisali scenu. Jedan korisnik je napisao: "Ovo je Polar Express animacija za snimanje pokreta", dok je drugi naveo: "Da li je ovo novi prošireni paket Sims 4 Titanic". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike