Vasil Hadžimanov proslavio 30 godina karijere: Veče prepuno emocija i dobre muzike (FOTO)

22.06.2023

09:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Na programu je bila pretežno njegova autorska muzika koja je za ovu priliku premijerno izvedena u sasvim novim aranžmanima

Vasil Hadžimanov proslavio 30 godina karijere: Veče prepuno emocija i dobre muzike (FOTO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Istaknuti džez pijanista Vasil Hadžimanov održao je sinoć koncert sa ansamblom Big Benda RTS-a u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine i time proslavio značajan jubilej - 30 godina karijere.

Istovremeno, koncert naziva "Can You Dug it?" prema Vasilovom istoimenom albumu (2013) sa ciljem je realizovan baš 21. juna, kada se slavi Svetski dan muzike. Big Bend RTS-a takođe proslavlja veliki jubilej - 75 godina postojanja, a čitav ansambl uvodnu numeru predstavio je bez Hadžimanova, čiji se dolazak čekao.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Ono što čovek može da poželi u životu

Dirigent Big Benda RTS-a Vladimir Krnetić obratio se publici i istakao ovaj značajan datum.

- Srećan vam svima praznik muzike koji slavi ceo svet. Drago mi je da ste u ovolikom broju odabrali da dođete baš na naš koncert od toliko bogatog izbora koji Beograd nudi večeras - rekao je Krnetić i pohvalio se da ove noći imaju ''specijalnog gosta koji vodi divan bend već duže od dve i po decenije''. Tada je na scenu izašao pijanista, klavijaturista i kompozitor Vasil Hadžimanov, koji je za klavirom utonuo u svoje kompozicije "Nocturnal Joy" i pomenutu numeru "Can You Dug it?".

Tanjug/Sava Radovanović
 

- Velika je čast svirati sa ovako divnim muzičarima, to je pravo iskustvo. Ovo večeras je ono što čovek može samo da poželi u životu. Davno sam bio solista na ovako sličnom koncertu, ali ipak sa Big Bendom RTS-a je veoma posebno, ne može da se uporedi - nadahnuto i uzbuđeno je govorio Vasil.

Na programu je bila pretežno autorska muzika Hadžimanova, koja je za ovu priliku premijerno izvedena u sasvim novim aranžmanima, kao veoma dinamično putovanje kroz karijeru dugu tri decenije.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Zaokruženih 30 godina

- Na koncertu večeras slavimo dva jubileja, mojih 30 i 75 godina Big Benda. Zapravo, malo je više od 30 godina kako se bavim muzikom. Ipak sam sa 17 godina već nastupao sa Biserom Veletanlić, delio sam scenu i sa Vojinom Mališom Draškocijem. Tako da smo malo skratili da bude eto 30 godina, zaokružili smo - naglasio je Vasil, a onda je sasvim sam odsvirao svoje remek-delo "Balada za Martu", posvećeno njegovoj ćerki, veoma talentovanoj pevačici Marti Hadžimanov, sa kojom često u tandemu i nastupa.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Publika je uživala u dinamičnim kompozicijama tokom skoro dva sata koncerta. Pred kraj, Vasil je pozvao i članove svog matičnog sastava "Vasil Hadžimanov Band", i pohvalio ih "da nije lako izdržati 26 godina u ovoj zemlji svirajući samo autorsku fjužn džez muziku". U publici je bila i pomenuta Bisera Veletanlić, džez i šlager diva bivše Jugoslavije i Vasilova tetka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike