Stjepan Hauser jedva čeka Arenu! Buntovnik s violončelom ne prestaje da ostvaruje svoje snove: I film o meni već postoji! (FOTO/VIDEO)

21.06.2023

21:15

0

„Loš dečko" među instrumentalistima i više je nego spreman za druženje s publikom u Beogradu

Stjepan Hauser jedva čeka Arenu! Buntovnik s violončelom ne prestaje da ostvaruje svoje snove: I film o meni već postoji! (FOTO/VIDEO)
Stjepan Hauser - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Hrvatski violončelista Stjepan Hauser polako, ali sigurno hvata zalet za veliki koncert pred beogradskom publikom, zakazan za 24. oktobar. „Loš momak" među instrumentalistima svratiće u okviru svoje prve solo turneje u „Štark arenu" i napraviće šou koji se ne zaboravlja - po kakvima je svakako i poznat.

Tim povodom, organizovao je danas druženje sa medijima u jednom poznatom prestoničkom hotelu. Za 24sedam je otkrio kako teku pripreme, čuva li kakvog „keca u rukavu", ali se i prisetio svojih početaka s „2Cellos", brojnih saradnji sa svetskim zvezdama i nije skrivao sreću što su mu se ogroman trud, rad i posvećenost na najlepši način isplatili.

„Sve u svoje vreme..."

Stjepan Hauser, 24sedam/Nenad Vujanović
 

- Sprema se neviđen spektakl! Biće iznenađenja, uvek sam ih pun, sam sebe nekad iznenadim... To je šou, da ne može biti veći. Sve je tu uključeno - od klasike, romantike, filmske, latino muzike... Vodim ljude kroz razne emocije. Oni sa mnom plaču, smeju se, plešu, apsolutno je sve zastupljeno i za svakoga ima ponešto - počeo je razgovor ovaj „muzički buntovnik", pa je na pitanje šta je za njega bilo od presudnog značaja da sam sa svojim violončelom krene „u dalje pohode", odgovorio:

- Sve u svoje vreme. U životu uvek treba sačekati pravi trenutak. I za vreme „2Cellos" sam paralelno gradio svoju solo karijeru i, eto, sada je ta prekretnica kada zapravo kreće baš onako momački, službeno moja prva velika turneja. Drago mi je da ću se prvi put u Beogradu predstaviti kao Hauser.

Stjepan zatim dodaje kako je uvek voleo da spaja nespojivo, bez obzira na to što nije baš stalno u tome imao i podršku.

- Uvek sam spajao nespojivo, voleo da pomeram granice, da radim nešto revolucionarno, neviđeno. U početku, naravno, ljudi nisu mogli ni da zamisle da čelo kao instrument može uopšte da napravi ovakvu vrstu šoua, spektakla, da može da privuče tolike mase... Drago mi je da sam se držao svoje vizije, sledio svoje srce. Svi moji snovi su se pretvorili u stvarnost.

Do sada, takođe, on gotovo da nema s kim nije radio i na svakoj ukazanoj prilici je neizmerno zahvalan.

Stjepan Hauser, 24sedam/Nenad Vujanović
 

- Stvarno sam imao ludu sreću da sam sa svim živim legendama sarađivao. Nije ostao niko, neverovatan blagoslov! Od „U2-a", do Bočelija, Eltona Džona, „Red hot čili pepersa", Džordža Majkla, „Aerosmita", našeg Olivera (Dragojevića) koji mi je bio heroj iz detinjstva. Stvarno sam ostvario sve što sam zacrtao. Zanimljivo je što se kao kameleon uklopim u taj svet. Sa Bočelijem odsviraš neku opersku ariju, s „Pepersima" rokaš rokenrol, sledeći dan sa Eltonom nešto treće... Neverovatno je koliko sa čelom možeš da se uklopiš u razne svetove. Ko bi rekao? A kažu da je samo za jednu vrstu muzike. Džordž Majkl? I njega sam imao sreću da upoznam. On je imao prekrasan glas. Privatno je bio sramežljiv lik. Ti umetnici su često introverni - priseća se Stjepan, o čijem se nastupu s Bočelijem, konkretno, još uvek bruji na sve strane.

„Velika je to čast!"

- S Bočelijem sam u poslednjeih nekoliko godina toliko puta nastupao. Nedavno u Njujorku, pa pre nekoliko dana u Vatikanu, kod njega u Toskani, ne znam još koliko... Maltene smo već kućni prijatelji. Velika je to čast. I inače ga slušam, njegov glas mi je prekrasan - objašnjava nam muzičar, pa u svom stilu dodaje kako i on, poput većine spomenutih imena, ima i film „zadenut za pojas".

- Film o meni već postoji, „Džejms Bond", ako ste gledali. To je film rađen po mojoj životnoj priči, samo što ja nemam pištolje, nego gudalo. To je jedina razlika (smeh).

Detalje s početka karijere, koliko se Stjepan na sceni i iza nje razlikuje i koje svoje nastupe nosi u najlepšem sećanju, možete saznati u snimku koji sledi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike