Nemanja Radulović za 24sedam otkrio zašto je izabrao baš nju: Jedna lična priča (FOTO/VIDEO)

31.05.2023

19:30

0

Proslavljeni umetnik je najavio veliki beogradski koncert na otvorenom 3. jula

Nemanja Radulović za 24sedam otkrio zašto je izabrao baš nju: Jedna lična priča (FOTO/VIDEO)
Nemanja Radulović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jedan od naših najpoznatijih violinista Nemanja Radulović, koji već dugi niz godina ima uspešnu karijeru u inostranstvu, održaće 3. jula veliki koncert na otvorenom na Tašmajdanu.

On je danas, u pauzi rada na kampusu sa studentima u Sremskim Karlovcima, u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, novinarima najavio veliki spektakl i vatromet od muzike na otvorenom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Jedva čekam 3. jul da vidim publiku iz Beograda ali i iz regiona. Mnogo se radujem ovom koncertu. Bilo je drugih koncerata u Beogradu, poput onog na Kolarcu, ali ovo će biti drugi koncert na otvorenom u glavnom gradu - rekao je Radulović, koji je 2015. godine održao koncert u Studentskom parku, koji se i dan-danas prepričava.

Razmena energije sa publikom

On je dodao da je koncert na Tašu deo turneje po Srbiji ali i regionu, na kojoj predstavlja svoj najnoviji album "Roots".

Kako je istakao, koncerte doživljava kao prave spektakle i priliku da razmeni energiju sa publikom, jer sviranje bez nje, za muzičara i nema veliki smisao.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ceo repertoar na Tašmajdanu predstavljaće album "Roots" (Koreni), koji smo snimili prošle godine. Ono što se vezuje za ceo ovaj album je putovanje kroz 22 zemlje - rekao je šarmantni violinista za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Muziku sa ovog albuma publika je već imala prilike da čuje na pojedinim nastupima u zemlji i inostranstvu a koja pesma je najviše "ušla u uši" do sada onima koji su imali prilike uživo da čuju album:

- Ne znam tačno odgovor na pitanje na koju pesmu ljudi najviše reaguju, ali kada se priča o koncertu, uglavnom se priča o celom putovanju, kako se neke kulture, čak i muzika iz različitih kultura, povezuju, svejedno da li po tonalitetu, ili samo po izražaju.

Druži se sa njom već deset godina

Album je nastao tokom pandemije koronavirusa, tako da "Korene" Radulović opisuje ka lični album i otkriva koji je najličniji:

- Rekao bih da je to ono što sam podelio onako kako se sam se osećao za vreme lokdauna. Slušao sam mnogo muzike "iz naroda" i to mi je nekako dalo ideju da putujem kroz muziku bez obzira na to što sam bio u dnevnoj sobi kao i svi ostali. Muzika nas može odvesti bilo gde.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zanimljivo je da Nemanja sa svojom violinom na kojoj će svirati i na Tašmajdanu "druguje" već deset godina, i da je ovaj instrument star 160 godina.

- Svaki instrument ima svoju priču. Ja sam svoju violinu izabrao samo tako što sam želeo da je osetim. Nisam želeo da znam o kojoj violini se radi, niti koja je njena cena. Želeo sam samo da se pronađem uz njen zvuk i uz fizički kontakt jer provodimo dosta vremena zajedno. Možda nekome ovo zvuči zanimljivo, ali u svakom slučaju ovo je samo moja priča - zaključuje Radulović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike