Monodrama „Nenapisana pisma“ u Narodnom muzeju: Sve tajne Nadežde Petrović (FOTO)

14.06.2023

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava se izvodi povodom obeležavanja jubileja 150 godina od rođenja poznate umetnice

Monodrama „Nenapisana pisma“ u Narodnom muzeju: Sve tajne Nadežde Petrović (FOTO)
Vanja Milačić - Copyright Promo/Nebojša Babić

Umetnička galerija ,,Nadežda Petrović” i Narodni muzej  Srbije vas pozivaju na izvođenje monodrame ,,Nenapisana pisma“ u subotu, 17. juna, u 18 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Srbije.

Predstava se izvodi povodom obeležavanja jubileja 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i kao deo programa projekta ,,Čačanska rodna - Čačak prestonica kulture Srbije 2023.“

Promo/Slobodan BUS Vukajlović
 

Nadeždu Petrović tumači prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Vanja Milačić. Predstavu je režirala Nataša Radulović po tekstu ,,Nenapisana pisma“ Milkice Miletić.

Značaj Nadežde Petrović

Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Miletićeva, književnica iz Čačka, je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu.

Promo/Nebojša Babić
 

Glumica Vanja Milačić je povodom ove uloge izjavila:

- Osećam se počastvovanom što mi je ukazano poverenje da umetnički i ljudski približim novim generacijama mogućnost da saznaju koliko je značajna Nadežda Petrović bila i za njihov sadašnji život i položaj. Osim njenih visokoumetničkih slikarskih radova, ostavila nam je mogućnost da žene današnjeg vremena mogu slobodno da biraju način na koji će živeti.

Ulaz je slobodan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike