Džek je mogao da preživi brodolom Titanika: Kameron demantovao samog sebe (FOTO/VIDEO)

05.02.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Nova istraživanja su dovela do sasvim drugog zaključka

Džek je mogao da preživi brodolom Titanika: Kameron demantovao samog sebe (FOTO/VIDEO)
Film "Titanik" - Copyright Profimedia

Jedna od najvećih misterija u istoriji filma, koja je trajala punih 25 godina, jeste da li je Džek ipak mogao da preživi u filmu „Titanik“. Reditelj Džejms Kameron je u decembru prošle godine odlučio da stavi tačku na tu priču rekavši da je angažovao naučnike koji su uradili studiju ne bi li dokazali opravdanost Džekove smrti.

„Samo jedna osoba mogla je da preživi na vratima koja su plutala po ledenoj vodi Atlantika“ - zaključak je forenzičkih analiza.

Profimedia
 

Kameron je dokumentovao naučnu studiju koja je dokazala da dvoje ljudi nije moglo da preživi na plutajućim vratima u filmu.

Promena priče

Međutim, uprkos tome, čuveni reditelj je izgleda demantovao samog sebe jer je nedavno priznao da je njegov glavni junak mogao da preživi brodolom.

U novom dokumentarcu na kanalu National Geographic Kameron je zajedno sa timom naučnika i dvojicom kaskadera sprovodio eksperimente koji su verno prikazali šta je sve moglo da se dogodi sa Džekom i Rouz u noći potonuća Titanika.

Profimedia
 

Podsetimo, Džek je umro od smrzavanja, nakon što je, kada je brod potonuo, prepustio Rouz improvizovani splav od sobnih vrata. Međutim, novi video koji je podeljen na portalu "Good Morning America" otkriva da su oboje koristili vrata samo da bi se gornjim delom tela držali iznad vode ili da mu je Rouz dala svoj pojas za spasavanje kako bi se ugrejao, Džek bi imao mnogo veće šanse.

Mogao je da preživi, ali...

- Mogao je da preživi, ali postoji mnogo varijabli. On je razmišljao „neću uraditi ništa što bi nju moglo da ugrozi“, a to je potpuno u skladu sa karakterom njegovog lika - ocenio je Kameron.

Reditelj je ranije svoju odluku da Džek u filmu umre pravdao umetničkom slobodom.

Profimedia
 

- Oni su kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, žrtvi i smrti. Ljubav se meri žrtvom. Možda za 25 godina više neću morati da se bavim ovim.  

„Titanik“ je ponovo aktuelan jer se ove godine obeležava 25 godina ovog ostvarenja i pred svetsku i domaću bioskopsku publiku stiže remasterizovana verzija filma u 3D formatu i 4K rezoluciji, uz perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike