Monika Beluči u dramatičnoj priči o paklenim danima Rima: „Suša“ u bioskopima (FOTO/VIDEO)

12.04.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ideja za film je nastala, prema rečima reditelja Paola Vircija, tokom pandemije koronavirusa

Monika Beluči u dramatičnoj priči o paklenim danima Rima: „Suša“ u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Monika Beluči - Copyright Profimedia

Film "Suša" (Dry), italijanskog reditelja Paola Vircija, naći će se na bioskopskom repertoaru od četvrtka, 13. aprila, nakon što je domaća publika imala priliku da pogleda ovu italijansku dramu na 51. FEST-u. Svetska premijera filma održana je na festivalu u Veneciji, gde je Vircijevo ostvarenje ovenčano „Passineti“ nagradom za najbolji film.

Rim preplavljen žeđu

Rim je na kolenima zbog suše, Tibar je ispražnjen, a rečno korito kao da podseća na reli stazu. Stari, poznati rimski mostovi natkrivaju prašnjav predeo koji je nekada bio ispunjen vodom. Nakon što je stanovništvo imalo razumevanja za trenutnu situaciju, posle izvesnog vremena počinje njegova pobuna. Na užarenim ulicama ukrštaju se životi brojnih ljudi.

Promo/MCF
 

Tri godine je prošlo i kiše još uvek nema. Rim je u paklu i nedostatak vode promenio je njegov način života. U gradu koji je preplavljen žeđu i restrikcijama, kreće se soj ljudi mladih i starih, uspešnih i marginalizovanih, žrtava i okrutnih. Svi su oni deo istog okruženja i svi tragaju za spasenjem.

Nove pretnje posle koronavirusa

O filmu, u kojem jednu od uloga tumači Monika Beluči, američki portal Deadline piše da je reč o uverljivim snimcima, a da je reditelj Virci napravio sjajan film specifičnog žanra koji okuplja jaku glumačku ekipu, sa pričama koje se preklapaju, predstavljajući u satiričnom duhu društvene prilike.

Promo/MCF
 

Ideja za film je nastala, prema rečima reditelja Vircija, tokom pandemije koronavirusa, povećanja broja zaraženih i karantina, kada su se filmski stvaraoci pitali šta će biti sa snimanjem filmova i kako će život izgledati nakon velike pošasti. Zamišljen je Rim koji je ostavio kovid iza sebe, noseći se sada sa nekim novim pretnjama i krizama.

Promo/MCF
 

Pored Monike Beluči, u filmu uloge tumače i nagrađivani glumac Silvio Orlando, Valerio Mastandrea i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike